Wordt Raspberry Pi gebruikt in de industrie?

Hoe wordt Raspberry Pi gebruikt in de industrie?

Er zijn een aantal vragen die steeds weer opduiken op het internet over Raspberry Pi. Een van de meest voorkomende is: hoe worden ze gebruikt? In deze post zal ik een aantal manieren belichten waarop de Raspberry Pi wordt gebruikt in de industrie.

In het bijzonder wil ik een aantal producten van een van onze partners, EDATEC, uitlichten. Zij maken een aantal gespecialiseerde producten die Raspberry Pi-modellen integreren. Ze maken speciaal gebruik van de Compute Module 4.

In de video ziet u een aantal van de spannende producten die EDATEC te bieden heeft.

Een van de belangrijkste kenmerken van veel EDATEC producten is hun robuuste ontwerp. Ze zijn bestand tegen extreem zware omstandigheden en temperatuurschommelingen. Ze hebben ook een structuur die de warmte wegtrekt van de Raspberry Pi, waardoor deze niet gaat haperen.

Met andere woorden, EDATEC-producten zijn superbetrouwbaar.

Als je een aantal voorbeelden wilt zien, ga dan naar de website van ons zusterbedrijf - https://www.buyzero.de. Daar vind je alles van hun aluminium CNC behuizingen evenals Ingebedde CM4 IoT-computers en CM4IO Smart Cases voor het CM4IO bord en meer!

Maar waar worden deze producten voor gebruikt?

Er zijn vier belangrijke gebieden die ik wil uitlichten voor industriële toepassingen van de Raspberry Pi. Ik moet zeggen dat er natuurlijk nog veel meer potentiële toepassingen zijn. Maar dit zijn enkele van de populairste.

#1 Digitale bewegwijzering

Digital signage komt steeds meer voor in verschillende industrieën en dient als dynamische reclamedragers, informatieve displays of interactieve kiosken.

Raspberry Pi, vooral wanneer geïntegreerd in robuuste oplossingen zoals die van EDATEC, blijkt een ideaal platform te zijn voor digital signage implementaties.

digitale bewegwijzering

De compacte vormfactor, het lage energieverbruik en de veelzijdige connectiviteitsopties maken hem geschikt voor het voeden van beeldschermen in uiteenlopende omgevingen, variërend van winkels en winkelcentra tot winkelcentra. bedrijfskantoren naar transportknooppunten en buiteninstallaties.

Met de producten van EDATEC kunnen bedrijven profiteren van robuuste digital signage oplossingen die zelfs in zware omstandigheden en veeleisende scenario's uitblinken.

#2 Industriële besturingen

In industriële omgevingen zijn nauwkeurige regelsystemen van het grootste belang om operationele efficiëntie, veiligheid en naleving van de regelgeving te garanderen.

Door gebruik te maken van de Compute Module 4 bieden deze oplossingen betrouwbare besturingsmechanismen voor processen variërend van productie en automatisering tot energiebeheer en milieubewaking.

Of het nu in fabrieken, magazijnen of kritieke infrastructuren is, op Raspberry Pi-gebaseerde industriële besturingssystemen bieden flexibiliteit, schaalbaarheid en kosteneffectiviteit met behoud van hoge prestaties en duurzaamheid.

#3 ivd

Het Internet of Things (IoT) heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop apparaten met elkaar communiceren en gegevens uitwisselen, waardoor slimmere en meer onderling verbonden omgevingen in verschillende sectoren mogelijk worden.

Raspberry Pi, in combinatie met de gespecialiseerde producten van EDATEC, dient als een robuuste basis voor IoT-implementaties en vergemakkelijkt de naadloze integratie van sensoren, actuatoren en communicatiemodules in een verenigd netwerk.

Van slimme gebouwen en landbouw tot gezondheidszorg en logistiek, Raspberry Pi-gebaseerde IoT-oplossingen stellen bedrijven in staat om real-time inzichten te verzamelen, activiteiten te optimaliseren en verbeterde ervaringen te leveren.

EDATEC's nadruk op een robuust ontwerp zorgt ervoor dat deze IoT-implementaties veerkrachtig blijven in diverse omgevingsomstandigheden, waardoor ze geschikt zijn voor outdoor, industriële en bedrijfskritische toepassingen.

In de video hierboven zie je veel voorbeelden van EDATECs behendigheid op het gebied van industrieel ontwerp.

#4 Intelligente productie

Wat Industrie 4.0 betreft, zorgen intelligente productieoplossingen voor efficiëntie, flexibiliteit en innovatie in de hele productlevenscyclus.

De gespecialiseerde hardware van EDATEC maakt de implementatie mogelijk van intelligente productiesystemen die de productiviteit, kwaliteit en mogelijkheden voor voorspellend onderhoud verbeteren.

intelligente productie

Fabrikanten kunnen edge computing oplossingen (zoals Raspberry Pi) inzetten voor real-time monitoring, analyse en optimalisatie van apparatuur en processen.

Raspberry Pis kunnen dus worden toegepast in discrete productie, procesindustrieën of toeleveringsketens.

Conclusie

Wordt Raspberry Pi gebruikt in de industrie? Zoals je kunt zien, zijn er talloze industriële toepassingen voor Raspberry Pi!

Wat hardware betreft, kunt u bij EDATEC terecht voor alle toepassingen die ik hierboven heb genoemd.

Wat software betreft, kun je de vele toepassingen van PiCockpit voor digital signage, industriële besturingen, IoT en intelligente productie.

Kun jij nog andere toepassingen bedenken voor Raspberry Pi in de industrie? Laat het ons weten in de comments!

2 Opmerkingen

  1. Pw op mei 1, 2024 op 6:54 am

    c'est une publicité déguisée pour essayer?

    • Adam op mei 6, 2024 op 7:57 am

      Wat voor een verrassing? Het is duidelijk een publiciteit.

Laat een reactie achter