Paragon Project: Raspberry Pi Pico Toetsenbord

Pico Toetsenbord Titelafbeelding

Een van de nuttigste dingen die je kunt doen met een Pico is je randapparatuur upgraden - en er is geen betere plek om te beginnen dan met je toetsenbord. En er is geen toetsenbordmaker zoals Joe Scotto, die het Scotto34 (PCB Edition) toetsenbord heeft gemaakt met een Raspberry Pi Pico, Choc schakelaars en een PCB kit.

Bovendien is Joe zo vriendelijk geweest om veel van de details te delen over hoe je er een bouwt op zijn website, scottokeebs.com.

Scotto34 Pico Toetsenbord
Krediet: Joe Scotto.

Hardware

De hardwareonderdelen die je hiervoor nodig hebt zijn een Raspberry Pi Pico (natuurlijk), de Scotto34 PCB kit, een 1-pins socket header set, 34 Choc schakelaars en 34 1u keycaps.

Om dit toetsenbord te maken, soldeert Joe eerst de diodes erop, dan soldeert hij de aansluitingen erop en ten slotte monteert hij de Raspberry Pi Pico.

Met een beetje vloeimiddel en een beetje soldeer vereist dit project meer geduld dan wat dan ook! Het is vrij eenvoudig om te bouwen, maar het solderen van zoveel diodes en bussen is een beetje tijdrovend.

Als je dat eenmaal gedaan hebt, is het alleen nog een kwestie van de schakelaars en keycaps aansluiten en de Pico monteren.

Je moet de nodige firmware flashen, maar als je dat gedaan hebt, kun je aan de slag!

Software

Zoals gewoonlijk is Joe zo vriendelijk geweest om alle firmware voor te compileren zodat je deze direct kunt flashen. Bovendien zijn er drie opties - de standaard QMK-kaart in QWERTY, de standaard QMK-kaart in QWERY met Vial en Joe's persoonlijke QMK-kaart in Colemak.

Als iemand die overweegt de overstap te maken van QWERTY naar Colemak, vind ik dit een zeer aanlokkelijke optie.

Wat ik hierboven nog vergat te vermelden is dat Joe een optionele 3D-geprinte behuizing meelevert (die hij verkoopt hier) om het uiterlijk van de printplaat af te maken. Persoonlijk hou ik echter van het low-profile toetsenbord direct op de printplaat alleen.

Joe heeft een geweldige video gemaakt over het toetsenbord als je wilt zien hoe het eruit ziet en klinkt:

Als je meer wilt weten over de Scotto34, ga dan naar de website van Joe Scotto hier.

Je kunt ook meer Paragon-projecten bekijken die we hebben uitgelicht door te klikken op hier.

Als je vragen hebt of een project voor deze serie wilt voorstellen, reageer dan hieronder!

Laat een reactie achter