Paragon Project: Retro Nieuwsfeed

Raspberry Pi Retro Nieuwsfeed Titelafbeelding

Ik ben altijd op zoek naar geweldige Raspberry Pi-projecten om met jullie te delen. En vandaag ben ik super enthousiast om jullie te vertellen over deze Raspberry Pi Retro Newsfeed.

Dit project is samengesteld door Jeff Jetton en je kunt de details vinden op de GitHub repository.

Het is ook een project dat al een paar maanden oud is, maar Jeff heeft het net bijgewerkt voor Raspberry Pi Boekworm OS.

En Jeff is zo vriendelijk geweest om dit project open-source te maken met een MIT-licentie, zodat je de code kunt vinden en deze naar hartenlust kunt aanpassen.

Raspberry Pi Retro Nieuwsfeed
Krediet: Jeff Jetton.

Hardware

Voor dit project gebruikt Jeff een Raspberry Pi 3B met 1GB.

Ik hou van creatieve projecten die gebruik maken van Raspberry Pi-modellen die minder middelen vragen. Je zou dit zeker ook kunnen maken met een Raspberry Pi Zero of misschien zelfs een Pico W.

Een probleem is echter dat de Pi op de oude tv-monitor wordt aangesloten via de 3,5mm-aansluiting. De Zero en de Pico hebben deze aansluiting niet. En, als je hebt gelezen onze artikelen over de Pi 5Je weet dat de nieuwe Raspberry Pi die aansluiting ook niet heeft.

Maar eigenlijk heb je alleen een Pi nodig, een oude monitor en een kabel die je aansluit op de 3,5 mm aansluiting en drie RCA-pluggen voor de monitor om dit te laten werken zoals Jeff het heeft gedaan.

Omdat je dan niets draait waarvoor de desktopinterface nodig is, kun je gewoon Raspberry Pi OS Lite flashen.

Zodra je in de commandoregelinterface op je Pi bent, moet je de configuratie aanpassen

Software

Een ding dat Jeff noemt op de GitHub pagina is dat Python 3.11 een vereiste is om de Retro Newsfeed aan de praat te krijgen. Als je met Raspberry Pi Bookworm OS werkt, dan heb je Python 3.11 al.

Zo niet, dan moet je het waarschijnlijk bijwerken.

Onthoud dat je gewoon het volgende in de terminal kunt typen om te zien welke versie je hebt:

python --version

Je hebt ook het volgende nodig de mooie soep Python-bibliotheek om de HTML van nieuwswebsites te analyseren. Op deze manier krijg je alleen het nieuws en niet alle HTML waarin het staat.

Je kunt het krijgen door het volgende commando uit te voeren:

apt-get install python3-bs4

Als je dat geïnstalleerd hebt en alles geconfigureerd volgens Jeff's instructies, dan hoef je alleen maar de code van GitHub te downloaden en je krijgt een uitvoer die er zo uitziet:

Nieuwsfeed-voorbeelden
Krediet: Jeff Jetton.

De manier waarop het werkt is dat de applicatie zeven segmenten heeft die één voor één doorlopen: de datum en tijd, AP nieuws, Yahoo financieel nieuws, de locatie van het Internationale Ruimtestation, Wikipedia "Op deze Dag", het Amerikaanse weer van www.weather.goven je geluksgetal van de dag.

(Hoewel Jeff de volgende disclaimer opneemt: "Geluk van geluksgetallen is niet gegarandeerd!")

Als je een beetje in de code graaft, zul je de segmenten snel vinden en kun je ze naar wens bewerken.

Wil je nieuws van een andere bron of het weer in een ander land? Dan hoef je alleen maar de link in het segment te veranderen en je kunt aan de slag.

Voordat je gaat, bekijk onze Raspberry Pi 5 wedstrijd!

Wedstrijd & nieuwsbrief

Hoewel dit project niet eenvoudig aan te passen is voor een Raspberry Pi 5, zou je er misschien toch een willen hebben.

We weten hoe frustrerend het is om tot 23 oktober te moeten wachten op een Raspberry Pi 5.

Daarom wilden we het voor jou mogelijk maken om er zo snel mogelijk mee te spelen.

Dus hebben we een wedstrijd opgezet: Wat is het gekste dat je kunt bedenken voor Raspberry Pi 5?

Raspberr Pi 5 Wedstrijd

Op voorwaarde dat je idee het niet verpest, kun je ons jouw idee sturen en zullen we het op het onze toepassen. En we schrijven er een artikel over!

We maken de winnaar hier en op buyzero.de op 23 oktober.

Het winnende idee (door ons bepaald) wint een volledige Raspberry Pi 5 kit. Dit omvat een 27W USB-C Power Delivery (PD) voeding, een Raspberry Pi 5 behuizing, een SD-kaart en een Raspberry Pi 5. Alles met gratis verzending binnen de EU.

De runner-up wint een Raspberry Pi 5 met gratis verzending binnen de EU.

Stuur dus zeker je ideeën in. Ga naar de volgende link voor meer informatie: WIN EEN GRATIS RASPBERRY PI 5!

Conclusie

Zo zie je maar - een Raspberry Pi Retro Newsfeed!

Helaas heb ik geen oude tv-monitor liggen. Ik heb echter wel een aantal LED-schermen die niet in gebruik zijn. Ik ga proberen deze op een van die schermen te zetten en ik laat je weten hoe dat gaat.

Als je ook van plan bent om er een op te zetten, ga dan zeker kijken bij de GitHub repository voor meer details. Jeff heeft een ongelooflijk gedetailleerde handleiding bijgevoegd over hoe je alles configureert hier.

En als je nieuwsgierig bent naar andere projecten voor je Raspberry Pi, bekijk dan zeker meer Paragon Projecten hier.

Jeff heeft ervoor gezorgd dat hij nieuws, het weer, aandelenkoersen en de locatie van het internationale ruimtestation verzamelt. Welke gegevens wil jij dat de jouwe verzamelt?

Laat een reactie achter