Paragon Project: Retro nyhetsflöde

Raspberry Pi Retro Nyhetsflöde Titelbild

Jag är alltid på jakt efter fantastiska Raspberry Pi-projekt att dela med mig av. Och idag är jag superglad att få berätta om detta Raspberry Pi Retro Newsfeed.

Detta projekt sammanställdes av Jeff Jetton och du kan hitta detaljerna på GitHub-förvaret.

Det är också ett projekt som redan är några månader gammalt, men Jeff har precis uppdaterat det för Raspberry Pi Bookworm OS.

Och Jeff har varit vänlig nog att göra projektet till öppen källkod med en MIT-licens, så att du kan hitta koden och anpassa den efter eget tycke och smak.

Raspberry Pi Retro Nyhetsflöde
Kredit: Jeff Jetton.

Hårdvara

För detta projekt använder Jeff en Raspberry Pi 3B med 1 GB.

Jag älskar kreativa projekt som använder mindre resurskrävande Raspberry Pi-modeller. Du kan definitivt sätta ihop det här med en Raspberry Pi Zero eller kanske till och med en Pico W också.

Ett problem är dock att Pi:n ansluts till den gamla TV-skärmen via 3,5 mm-uttaget. Zero och Pico har inte detta uttag. Och om du har läst våra artiklar om Pi 5så vet du att den nya Raspberry Pi inte heller har något uttag.

Men för att få igång det här på Jeffs sätt behöver du bara en Pi, en gammal bildskärm och en kabel som ansluts till 3,5 mm-uttaget och har tre RCA-kontakter för bildskärmen.

Eftersom du inte kör något som kräver skrivbordsgränssnittet kan du helt enkelt flasha Raspberry Pi OS Lite.

När du är i kommandoradsgränssnittet på din Pi måste du justera konfigurationen

Programvara

En sak som Jeff nämner på GitHub-sidan är att Python 3.11 är ett krav för att få igång Retro Newsfeed. Om du arbetar med Raspberry Pi Bookworm OS har du redan Python 3.11.

Om inte, kommer du förmodligen att behöva uppdatera den.

Kom ihåg att du kan skriva in följande i terminalen för att se vilken version du har:

python --version

Du behöver också Python-biblioteket Beautiful Soup för att analysera HTML på nyhetswebbplatser. På så sätt får du bara nyheterna och inte all HTML som de ligger i.

Du kan hämta det genom att köra följande kommando:

apt-get install python3-bs4

När du har installerat det och allt är konfigurerat enligt Jeffs instruktioner behöver du bara ladda ner koden från GitHub så får du en utdata som ser ut så här:

Exempel på nyhetsflöden
Kredit: Jeff Jetton.

Det fungerar så att applikationen har sju segment som körs igenom ett efter ett: datum och tid, AP-nyheter, Yahoo Financial News, platsen för den internationella rymdstationen, Wikipedia "On this Day", amerikanskt väder från www.weather.gov, och dagens lyckonummer.

(Även om Jeff inkluderar följande friskrivningsklausul: "Lyckliga nummer är inte garanterade!")

Om du gräver lite i koden kommer du snabbt att hitta segmenten och du kan redigera dem som du vill.

Vill du ha nyheter från en annan källa eller väder för ett annat land? Då behöver du bara ändra länken i segmentet så är du igång.

Innan du går, kolla in vår Raspberry Pi 5-tävling!

Tävling och nyhetsbrev

Även om det här projektet inte är lätt att anpassa till en Raspberry Pi 5, kanske du är intresserad av att få tag på en.

Vi vet hur frustrerande det är att behöva vänta till den 23 oktober på en Raspberry Pi 5.

Därför ville vi göra det möjligt för dig att leka med en så snart som möjligt.

Därför har vi skapat en tävling: Vad är det galnaste du kan hitta på för Raspberry Pi 5?

Raspberr Pi 5-tävling

Förutsatt att din idé inte förstör den kan du skicka din idé till oss så genomför vi den på vår. Och vi kommer att skriva en artikel om det!

Vi tillkännager vinnaren här och på buyzero.de den 23 oktober.

Den vinnande idén (som bestäms av oss) kommer att vinna ett komplett Raspberry Pi 5-kit. Detta inkluderar ett 27 W USB-C Power Delivery (PD) nätaggregat, ett Raspberry Pi 5-fodral, ett SD-kort och en Raspberry Pi 5. Allt med fri frakt inom EU.

Andrapristagaren vinner en Raspberry Pi 5 med fri frakt inom EU.

Så se till att skicka in dina idéer. Du kan gå till följande länk för mer information: VINN EN GRATIS RASPBERRY PI 5!

Slutsats

Så där har du det - ett Raspberry Pi Retro Newsfeed!

Tyvärr har jag ingen gammal TV-skärm liggande. Men jag har några LED-skärmar som inte används. Jag ska försöka ställa in den här på en av dem och jag måste låta dig veta hur det går.

Om du också planerar att sätta upp en, se då till att kolla in GitHub-förvaret för mer information. Jeff har inkluderat en otroligt detaljerad instruktionsguide om hur du konfigurerar allt här.

Och om du är nyfiken på andra projekt för din Raspberry Pi, se till att kolla in mer Paragon Projects här.

Jeff har låtit sin samla in nyheter, väder, aktiekurser och positionen för den internationella rymdstationen. Vilka data vill du att din ska samla in?

Lämna en kommentar