Används Raspberry Pi i industrin?

Hur används Raspberry Pi i industrin?

Det finns några frågor som dyker upp om och om igen på internet angående Raspberry Pi. En av de vanligaste är hur används de? I det här inlägget kommer jag att lyfta fram några av de sätt på vilka Raspberry Pi används i industrin.

Jag vill särskilt lyfta fram några av produkterna från en av våra partners, EDATEC, som skapar ett antal specialiserade produkter som integrerar Raspberry Pi-modeller. De använder sig särskilt av Compute Module 4.

I videon kan du se några av de spännande produkter som EDATEC har att erbjuda.

En av de viktigaste egenskaperna hos många av EDATECs produkter är deras robusta design. De klarar extremt tuffa förhållanden och temperaturfluktuationer. De har också en struktur som drar värme bort från Raspberry Pi, vilket förhindrar att den stryps.

Med andra ord är EDATEC-produkterna mycket tillförlitliga.

Om du vill se några exempel kan du gå in på vårt systerföretags webbplats - https://www.buyzero.de. Där hittar du allt från deras CNC-lådor i aluminium samt Inbyggda CM4 IoT-datorer och CM4IO Smarta fodral för CM4IO-kortet och mycket mer!

Men vad används dessa produkter till?

Det finns egentligen fyra nyckelområden som jag skulle vilja lyfta fram för industriella tillämpningar av Raspberry Pi. Jag bör nämna att det naturligtvis finns många andra potentiella användningsfall. Men det här är några av de mest populära.

#1 Digital skyltning

Digital signage har blivit allt vanligare i olika branscher och fungerar som dynamiska reklammedier, informationsskärmar eller interaktiva kiosker.

Raspberry Pi, särskilt när den integreras i robusta lösningar som de som erbjuds av EDATEC, visar sig vara en idealisk plattform för digital skyltning.

digital skyltning

Den kompakta formfaktorn, den låga strömförbrukningen och de mångsidiga anslutningsmöjligheterna gör den lämplig för strömförsörjning av skärmar i olika miljöer, allt från detaljhandelsbutiker och Företagskontor till transporthubbar och utomhusinstallationer.

Med EDATECs produkter kan företag dra nytta av robusta lösningar för digital skyltning som utmärker sig även under svåra förhållanden och i krävande scenarier.

#2 Industriella kontroller

I industriella miljöer är exakta styrsystem av största vikt för att säkerställa driftseffektivitet, säkerhet och regelefterlevnad.

Genom att använda Compute Module 4 erbjuder dessa lösningar tillförlitliga kontrollmekanismer för processer som sträcker sig från tillverkning och automatisering till energihantering och miljöövervakning.

Oavsett om det handlar om fabriker, lager eller anläggningar för kritisk infrastruktur ger Raspberry Pi-baserade industriella styrsystem flexibilitet, skalbarhet och kostnadseffektivitet samtidigt som de bibehåller hög prestanda och hållbarhet.

#3 IoT

Internet of Things (IoT) har revolutionerat hur enheter interagerar och utbyter data, vilket möjliggör smartare och mer sammankopplade miljöer i olika branscher.

Raspberry Pi, i kombination med EDATECs specialiserade produkter, utgör en robust grund för IoT-implementeringar och underlättar en sömlös integrering av sensorer, ställdon och kommunikationsmoduler i ett enhetligt nätverk.

Från smarta byggnader och jordbruk till sjukvård och logistik - Raspberry Pi-baserade IoT-lösningar gör det möjligt för företag att samla in insikter i realtid, optimera verksamheten och leverera förbättrade upplevelser.

EDATECs fokus på robust design säkerställer att dessa IoT-implementeringar förblir motståndskraftiga under olika miljöförhållanden, vilket gör dem lämpliga för utomhus-, industri- och uppdragskritiska applikationer.

I videon ovan kan du se många exempel på EDATECs skicklighet när det gäller industridesign.

#4 Intelligent tillverkning

När det gäller Industri 4.0 driver intelligenta tillverkningslösningar effektivitet, smidighet och innovation genom hela produktionslivscykeln.

EDATECs specialiserade hårdvara möjliggör implementering av intelligenta tillverkningssystem som förbättrar produktiviteten, kvaliteten och möjligheterna till förebyggande underhåll.

intelligent tillverkning

Tillverkare kan använda Edge Computing-lösningar (t.ex. Raspberry Pi) för övervakning, analys och optimering av utrustning och processer i realtid.

Raspberry Pis kan därför användas inom diskret tillverkning, processindustri eller supply chain operations.

Slutsats

Används Raspberry Pi inom industrin? Som du kan se finns det många industriella användningsområden för Raspberry Pi!

När det gäller hårdvara har EDATEC en lösning för alla de användningsområden som jag nämnde ovan.

När det gäller programvara kan du kolla in de många användningsområdena för PiCockpit för digital skyltning, industriell styrning, IoT och intelligent tillverkning.

Kan du komma på andra användningsområden för Raspberry Pi inom industrin? Låt oss veta i kommentarerna!

2 Kommentarer

  1. Pw den maj 1, 2024 kl 6:54 f m

    c'est une publicité déguisée pour essayer?

    • Adam den maj 6, 2024 kl 7:57 f m

      Vilken förvirring? Det är en publicitet, naturligtvis.

Lämna en kommentar