Analyseer het netwerk van je Raspberry Pi met PiDoctor

Analyseer het netwerk van je Raspberry Pi met PiDoctor Titelafbeelding

Raspberry Pi-computers zijn niet meer weg te denken uit verschillende industrieën vanwege hun compacte formaat en kosteneffectiviteit.

Als de functionaliteit van je Raspberry Pi een sterke en betrouwbare netwerkverbinding vereist, dan is onze PiDoctor app is voor jou!

In dit artikel wil ik me richten op de technische voordelen voor bedrijven en industrieën van PiDoctors netwerk- en WiFi-analyse.

PiDoctor

PiDoctor

PiDoctor is een van onze paradepaardjes. In tegenstelling tot algemene gezondheidscontroles, geeft PiDoctor je zowel een overzicht van het netwerk van je Raspberry Pi als gedetailleerde inzichten. Op die manier zal PiDoctor je helpen om problemen snel op te lossen.

PiDoctors netwerkmodules

We hebben twee centrale netwerkmodules in PiDoctor. De eerste is de Wireless Local Area Network, of WLAN, module. De tweede is onze netwerkmodule.

Sta me toe een kort overzicht te geven van de mogelijkheden van deze modules.

Met onze WLAN-module kun je:

  • WiFi-netwerken in de omgeving scannen
  • gekoppelde netwerken en hun technische details bepalen
  • netwerkconnectiviteit beoordelen
  • WiFi netwerken filteren op basis van frequentie

Met onze netwerkmodule kun je:

  • Bekijk de huidige IP-adressen van je Raspberry Pi
  • netwerkverbindingen en bekende buren vinden
  • actieve netwerkverbindingen en luisterende poorten op je Raspberry Pi diagnosticeren

Hoe PiDoctor gebruiken

Toegang tot PiDoctor binnen de PiCockpit webinterface is eenvoudig, zodat gebruikers uitgebreide gezondheidstests kunnen uitvoeren op hun Raspberry Pis.

PiDoctor gebruiken houdt in dat je PiCockpit installeert op je Raspberry Pi.

Zodra je dat gedaan hebt, log je in op PiCockpit, ga je naar de pagina "Mijn Raspberry Pis", selecteer je de gewenste Raspberry Pi en klik je op PiDoctor.

Conclusie

Als netwerkprestaties cruciaal zijn voor je bedrijf dat vertrouwt op Raspberry Pi-computers, dan is PiDoctor jouw oplossing.

De gespecialiseerde netwerkanalysemodules stellen gebruikers in staat om netwerkgerelateerde aspecten van Raspberry Pis te bewaken, diagnosticeren en optimaliseren.

Als je meer wilt weten, ga dan naar de PiDoctor documentatiepagina hier.

Laat een reactie achter