Gebruik een Raspberry Pi & BME688 om de luchtkwaliteit binnenshuis te meten

BME688 Board Titel Afbeelding

Of je nu thuis bent of op kantoor, de luchtkwaliteit binnenshuis kan je productiviteit beïnvloeden. Door een BME688 sensorbord op je Raspberry Pi, kun je heel eenvoudig de luchtkwaliteit binnenshuis controleren!

Als je niet bekend bent met het BME688 sensorbord, zal ik beginnen met een korte beschrijving.

De BME688-printplaat

Een BME688-bord bevestigd aan een Raspberry Pi

De sensor zit bovenaan het bord en kan de temperatuur, VOC (vluchtige organische stoffen), luchtdruk, vochtigheid en luchtkwaliteit binnenshuis meten. Hij kan ook verschillende gassen en gasmengsels in de lucht detecteren.

De sensor wordt geleverd op verschillende breakout-borden. We hebben het pi3g breakout bord, dat je op de foto hierboven kunt zien, zo ontworpen dat het soldeervrij is en met een breadboard kan werken.

Het is dus ook eenvoudig te gebruiken met een Raspberry Pi Pico.

BME688 breakout bord met een Raspberry Pi Pico

Met deze opstelling kun je eenvoudig de luchtkwaliteit binnenshuis controleren. In combinatie met een Raspberry Pi kan een BME688 een bedrijfsomgeving omtoveren tot een slimme, responsieve ruimte.

Zoals ik al zei, kan een slechte luchtkwaliteit binnen leiden tot een verminderde cognitieve functie en meer vermoeidheid, wat de algehele productiviteit beïnvloedt.

Ik laat een BME688 sensor draaien in mijn kantoor thuis zodat ik de luchtkwaliteit in de gaten kan houden.

Kantoor BME688

Het implementeren van deze oplossing is zowel kosteneffectief als schaalbaar. Een BME688 werkt namelijk net zo goed voor een kantoor thuis of op het werk als voor een fabrieksvloer.

PiCockpit

Hier bij PiCockpit hebben we twee apps speciaal voor de BME688 - onze BME688 AirMeter en BME688 DigitalNose. Beide apps maken gebruik van de veelzijdigheid van de BME688.

Onze BME688 AirMeter app geeft je directe informatie van de BME688. Je krijgt real-time informatie over de luchtkwaliteit binnenshuis, de temperatuur, luchtdruk, vochtigheid en gasweerstand.

Het geeft je ook een geavanceerd overzicht van zaken als CO2-equivalent, gaspercentage en nauwkeurigheidswaarden.

Onze BME688 DigitalNose-app helpt je om je BME688 te trainen in het detecteren en herkennen van geuren met behulp van AI. Als je bedrijf zich bezighoudt met productie, dan kan geurdetectie met AI een rol spelen bij zowel kwaliteitscontrole als vroegtijdige detectie van problemen met apparatuur.

Verder kun je AI-gestuurde smldetectie gebruiken met een BME688 voor omgevingsbewaking of gewoon om de klantervaring in je winkel te verbeteren.

En met PiCockpit kun je dit allemaal doen en nog veel meer!

Conclusie

Een Raspberry Pi en een BME688 sensor is de ideale oplossing als je je zorgen maakt over ventilatie en het beheer van de luchtkwaliteit.

De integratie van Raspberry Pi en BME688 voor het bewaken van de luchtkwaliteit binnenshuis biedt een pragmatische, technische oplossing voor bedrijven die milieuproblemen willen aanpakken en de operationele efficiëntie willen optimaliseren. Deze aanpak beschermt niet alleen de gezondheid van de bewoners, maar positioneert bedrijven ook in de voorhoede van het gebruik van technologie voor duurzame en datagestuurde praktijken.

Laat een reactie achter