PiCockpit nu beschikbaar op Bookworm OS

PiCockpit op Bookworm Titelafbeelding

Deze feestdagen hebben we nog meer opwindend nieuws voor Raspberry Pi-gebruikers. Naast de recente releases van PiCockpit Pro en PiCockpit Pro PlusMet veel plezier kondigen we de beschikbaarheid aan van PiCockpit voor Boekenwurm OS.

Wat is er nieuw?

Met PiCockpit voor Bookworm OS kun je nu je Raspberry Pi-ervaring verheffen op de nieuwste Raspberry Pi 5.

Ons team heeft hard gewerkt aan een naadloze integratie met het nieuwe Bookworm OS, zodat de kracht van PiCockpit ook beschikbaar is op de nieuwste hardware.

We hebben de hele client geherstructureerd, waardoor onze applicaties volledig modulair zijn. Deze modulariteit houdt elke app zelfstandig en stabiel.

Dankzij deze modulariteit kunnen we in de toekomst ook gemakkelijk nieuwe toepassingen toevoegen.

Blijf op de hoogte van de vele nieuwe apps die we de komende maanden uitbrengen!

We zijn ook overgestapt op Node JS, dat betere prestaties en het gebruik van industriestandaardbibliotheken biedt. Het is een taal die zich keer op keer heeft bewezen in industriële omgevingen.

Tot slot hebben we het bouw- en implementatieproces verfijnd en ervoor gezorgd dat alle afhankelijkheden standaard aanwezig zijn op Bookworm OS.

Op dit moment bevindt de PiCockpit-client op Bookworm zich in de eerste fase.

Hoewel het nog in een vroeg stadium verkeert, hebben we de release versneld om gebruikers de kans te geven de functies te verkennen.

Terwijl de klant zich in de beginfase bevindt, hebben we aanpassingen gepland voor januari.

Compatibiliteit en continuïteit

Voor degenen die oudere varianten van Raspberry Pi OS gebruiken, blijft PiCockpit volledig compatibel met je bestaande setups.

Als je Bookworm OS op je Raspberry Pi hebt, dan ben je klaar.

De nieuwe PiCockpit Client draait op Bookworm OS, zowel 32-bit als 64-bit.

PiCockpit Pro en Pro Plus

Eerder deze week introduceerden we PiCockpit Pro en PiCockpit Pro Plusvoor bedrijven, gevorderde gebruikers en mensen die op zoek zijn naar op maat gemaakte oplossingen voor hun Raspberry Pi-vlootbeheer.

Deze geüpgradede versies bieden verbeterde functionaliteit, uitgebreide toepassingspakketten en toegang tot geavanceerde functies.

PiCockpit Pro:

 • Ideaal voor bedrijven en gevorderde gebruikers, met onbeperkte Raspberry Pi-nodes en vroege toegang tot nieuwe apps voor €9,95 per Pi per maand.

PiCockpit Pro Plus:

 • Oplossingen op maat voor bedrijven met aangepaste behoeften. Dit plan omvat alle voordelen van PiCockpit Pro, samen met IFTTT-scripting, terminaltoegang en applicatieontwerp op maat. De prijs wordt bepaald op basis van uw maatoplossingen.

Hoe PiCockpit installeren op Bookworm OS?

Op dit moment is de eenvoudigste manier om PiCockpit op Bookworm OS te installeren om naar je gebruikersprofiel te gaan en op de knop "ADD NEW PI" te klikken.

Dan moet je het PiCockpit Setup Script downloaden naar je Raspberry Pi. Daarna moet je het uitvoerbaar maken. Als het bestand bijvoorbeeld is opgeslagen als picockpit-addrpi-v2.5.0.shdan zul je het volgende uitvoeren:

chmod +x picockpit-addrpi-v2.5.0.sh

Dan moet je het script als volgt uitvoeren:

./picockpit-addrpi-v2.5.0.sh

En volg dan de instructies van de PiCockpit Client. Zodra je klaar bent, zal de nieuwe Raspberry Pi zichzelf automatisch toevoegen aan de PiCockpit webinterface.

Word lid van de PiCockpit-gemeenschap!

Nu we het jaar afsluiten met deze spannende releases, willen we onze dankbaarheid uitspreken aan de PiCockpit-gemeenschap.

Jullie steun en feedback hebben PiCockpit gemaakt tot wat het nu is.

Blijf kijken voor meer updates, nieuwe apps en innovaties in het komende jaar. We hebben grootse plannen en willen die graag met je delen! Als je dat nog niet hebt gedaan, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van grote aankondigingen.

Wij wensen u prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar van het PiCockpit-team!

2 Opmerkingen

 1. Juan C Fischer op januari 28, 2024 op 1:28 am

  Halo!
  Je moet het versienummer elke keer wijzigen als je een wijziging aanbrengt in het script, om verwarring te voorkomen. In mijn geval is het script sinds 2022 dezelfde versie gebleven.

  • Adam op januari 29, 2024 op 9:12 am

   Hoi Juan, de huidige versie is PiCockpit 3.0.1 (op het moment van schrijven van dit commentaar), die je kunt controleren via de PiControl App.

Laat een reactie achter