Paragon Project: Een Raspberry Pi-tuin

Raspberry Pi Tuin Titelafbeelding

Wil je je tuin op afstand kunnen besproeien? Dan is dit het project voor jou! Het is een heel irrigatieplatform dat je kunt bedienen met je telefoon, tablet of laptop! Met behulp van een Raspberry Pi komt je tuin volledig onder jouw controle.

Deze komt van Dan-in-CA op GitHub. Je kunt de GitHub repository vinden hier. Het heet "SIP", als in "duurzaam irrigatieplatform", en het is een van de coolste Raspberry Pi-projecten die ik ooit heb gezien.

SIP-instelling
Krediet: RandyBryant.

Het valt onder de GNU General Public License, dus het is volledig open-source, volledig aanpasbaar. En, het beste van alles, het heeft een echt levendige gemeenschap die eraan bijdraagt.

Hardware

Dit project draait om een Raspberry Pi. Je kunt echt elke Pi met internettoegang gebruiken, inclusief Raspberry Pi Zerozoals je kunt zien op de foto hierboven.

Hoewel ik niet denk dat je deze opstelling kunt gebruiken met een Pico W. Ik zou blij zijn als mijn ongelijk bewezen wordt!

Sterker nog, dit is misschien een beter project voor een Raspberry Pi 3 over een Framboos 4bijvoorbeeld omdat de Raspberry Pi 4 wordt mogelijk te heet afhankelijk van de inrichting van je tuin.

De Raspberry Pi is wat direct SIP zal uitvoeren. Van daaruit moet je hem aansluiten op een relaisbord met 4, 6 of 8 kanalen. Het relaisbord

Zoals iemand op de SIP-forums schreef: "Ik heb de eerste 6 relais gebruikt voor de 6 bestaande stations in mijn bestaande irrigatieconfiguratie. Ik heb het 7e relais gebruikt als Master voor de 24VAC gemeenschappelijke lijn zodat de solenoïden volledig geïsoleerd zijn van de 24VAC transformator wanneer ze niet geactiveerd zijn."

Je kunt ook een schuifregisterbord gebruiken.

Krediet: DrLabel.

In deze opstelling zie je bijvoorbeeld linksboven een Raspberry Pi Zero W, onderaan een 6-kanaals relaisbord en linksboven een 24V AC transformator. Daarnaast is er een DC-DC step down converter om de output om te zetten naar een lagere spanning voor de Raspberry Pi en het relaisbord.

Software

Aan de softwarekant draait SIP in wezen een lokale website die je kunt gebruiken om je tuin te bewaken en te beheren. Het verschilt niet veel van PiCockpiteigenlijk!

Maar terwijl je met PiCockpit je Raspberry Pi kunt besturen, kun je met SIP je tuin besturen. met je Raspberry Pi.

Het vertrouwt op HTML Get en MQTT als een manier voor apparaten om te interfacen.

En omdat het via een webinterface gaat, kun je SIP eenvoudig uitvoeren in een browser op een telefoon, laptop of tablet.

SIP-gebruikersinterface
Krediet: RandyBryant.

Het installatieproces is ook super eenvoudig.

Als eerste moet je Raspberry Pi OS Lite flashen naar een SD-kaart. Dan moet je Git installeren en de GitHub repository klonen op de Raspberry Pi. Dan draai je het sip.py bestand in de repository en je kunt aan de slag!

U kunt gedetailleerde instructies vinden voor de installatie hier.

Conclusie

Je hoeft je buren nooit meer te vragen om je planten water te geven als je de stad uit bent!

Ik moet een groot applaus geven aan Dan voor het samenstellen van dit project, het uploaden voor iedereen en het opbouwen van een wereldwijde gemeenschap rond het Sustainable Irrigation Platform.

En als je dit allemaal hebt gedaan, kun je ook lid worden van de SIP-fora en blijf up-to-date met de community! Leden stellen vragen, delen hun ideeën en uploaden foto's van hun SIP-bouwsels.

Als je meer wilt weten over de code, ga dan naar de GitHub repositorymet alle code en documentatie voor het project.

Bekijk in de tussentijd meer Paragon Projecten hier!

Hoe zou jij dit opzetten? Welke planten heb jij in je tuin?

Reageer hieronder!

4 Opmerkingen

 1. Freedom op september 30, 2023 op 7:25 am

  OPMERKING: Ik zie dat het allemaal in een plastic kastje zit, maar technisch gezien horen die Hammond transformatoren alleen in metalen kastjes gebruikt te worden, zodat de inkomende 120VAC aardgeleider ook geaard kan worden. Ik denk dat het waarschijnlijk deze is:
  https://www.hammfg.com/files/parts/pdf/BD2G.pdf

  Anders kan de transformator bij externe of interne kortsluiting onder spanning komen te staan (ook als het deksel open is en fysiek kan worden aangeraakt = SCHOK) of bij gedeeltelijk/intermitterend contact blijven vonken en brand veroorzaken.

  SUGESTIE: Zeer onwaarschijnlijke gebeurtenis om kortsluiting te maken, maar veiligheidsaardgeleiders bestaan niet voor niets en moeten worden gebruikt. Als mensen dat niet willen, is dat een slechte keuze. Maar het is het beste om ze eerst de juiste manier te laten zien.

  COMMENTAAR: Voor de rest goed werk met dit project!

  • Adam op oktober 9, 2023 op 10:38 am

   Bedankt voor het commentaar!

 2. Thorquemado op oktober 1, 2023 op 1:00 am

  Gran desperdicio de recursos para algo tan básico, con una raspberry y un sonoff 4ch puedes controlar eso desde una plataforma domótica completa como es home assistant.

  • Adam op oktober 9, 2023 op 10:37 am

   Daarom gebruiken veel mensen de Raspberry Pi Zero W voor hun SIP's.

Laat een reactie achter