Paragon Project: AI-generatief toetsenbord

AI Generatief Toetsenbord Titel Afbeelding

Ik heb dit project de afgelopen weken bekeken en ik denk dat het tijd is om het te delen in onze Paragon Projects-serie, vooral omdat ik te enthousiast ben om het niet te delen! Het is een toetsenbord dat leert hoe je typt en dan helpt om tekst te schrijven. Misschien wel het coolst van alles - het helpt bij het maken van prompts voor ChatGPT. Het is een AI-generatief toetsenbord.

Pamungkas Sumasta heeft dit project samengesteld, dat Pamungkas de naam Generatief kAibord.

Zoals je kunt zien, is het een gesplitst toetsenbord met een eigen scherm in het midden dat kan reageren op invoer en uitvoer kan bieden. Hierdoor kan het functioneren als een virtuele assistent.

Hardware

Pamungkas heeft voor dit project een aangepaste printplaat ontworpen, waarvan de bestanden te vinden zijn op de GitHub opslagplaats voor Generatief kAibord.

Dit project is gebaseerd op een STM32 als hoofdmicrocontroller, met een ESP32 als co-microcontroller. Daarnaast heeft het een 5″ LCD in het midden en een Wiznet W5300 als Ethernet-controller.

Zoals je aan de foto's kunt zien, heeft Pamungkas besloten om dit toetsenbord ongelooflijk helder en kleurrijk te maken. Dus als je geïnteresseerd bent om dit project na te bouwen, krijg je een heleboel LED's in handen.

Bovendien wordt het toetsenbord van stroom voorzien via een PoE-module aan de achterkant.

Pamungkas heeft een lijst met instructies geüpload op de Hackaday-pagina als je de details daar wilt bekijken. Je kunt kiezen voor een van de drie opties die Pamungkas uiteenzet voor hoe je dit project zelf kunt aanpakken: volledige duplicatie, aangepaste modificatie of volledige transformatie.

Software

Als het op software aankomt, vertrouwt Generative kAiboard op het Arduino framework om alles samen te brengen.

Het idee is dat het toetsenbord een verbinding onderhoudt met de OpenAI-server om een constante interface te hebben met ChatGPT. Pamungkas bereikt dit via SSL met de Wiznet W5300 en de STM32.

Pamungkas ontwikkelde de virtuele assistent die je op de foto hierboven ziet in HeyGen - een AI-video generator. Je kunt hem in actie zien in deze video:

Conclusie

Dit is een briljant en super waardevol project dat je AI-spel zeker zal transformeren.

Voor meer details kun je kijken op de Hackaday pagina.

Wil je meer Paragon-projecten zien? Je kunt de volledige lijst bekijken hier.

Nu ChatGPT zoekmachines grotendeels heeft vervangen in mijn leven, komt dit toetsenbord goed van pas!

Waarvoor gebruik jij ChatGPT in je dagelijkse leven?

Laat een reactie achter