Paragon-projektet: Generativt tangentbord med AI

AI-genererat tangentbord Titelbild

Jag har följt det här projektet under de senaste veckorna och jag tycker att det är dags att dela med mig av det i vår serie om Paragon-projekt, mest för att jag är för glad för att inte dela med mig av det! Det är ett tangentbord som lär sig hur du skriver och sedan hjälper dig att skriva text. Det kanske coolaste av allt är att det hjälper till att skapa uppmaningar för ChatGPT. Det är ett AI-generativt tangentbord.

Pamungkas Sumasta har sammanställt detta projekt, som Pamungkas har kallat Generativ kAiboard.

Som du kan se är det ett delat tangentbord med en egen skärm i mitten som kan svara på inmatningar och ge utdata. Detta gör att den kan fungera som en virtuell assistent.

Hårdvara

Pamungkas har konstruerat ett eget kretskort för detta projekt, vars filer finns på GitHub-arkivet för generativ kAiboard.

Det här projektet bygger på en STM32 som huvudmikrokontroller, med en ESP32 som co-mikrokontroller. Utöver det har den en 5″ LCD i mitten och en Wiznet W5300 som Ethernet-kontroller.

Som du kan se på bilderna har Pamungkas bestämt sig för att göra detta tangentbord otroligt ljust och färgglatt. Så om du är intresserad av att bygga vidare på det här projektet kommer du att få tag på ett gäng lysdioder.

Tangentbordets strömförsörjning sker dessutom via en PoE-modul på baksidan.

Pamungkas har laddat upp en lista med instruktioner på Hackaday-sidan om du vill kolla in detaljerna där. Du kan välja ett av de tre alternativ som Pamungkas anger för hur du själv ska ta dig an projektet: fullständig duplicering, anpassad modifiering eller fullständig omvandling.

Programvara

När det gäller programvara förlitar sig Generative kAiboard på Arduino-ramverket för att få allt att fungera tillsammans.

Tanken är att tangentbordet ska upprätthålla en anslutning till OpenAI-servern för att ha ett konstant gränssnitt med ChatGPT. Pamungkas uppnår detta genom SSL med Wiznet W5300 och STM32.

Pamungkas utvecklade den virtuella assistent som du ser på bilden ovan i HeyGen - en AI-videogenerator. Du kan se den i aktion i den här videon:

Slutsats

Det här är ett lysande och mycket värdefullt projekt som garanterat kommer att förändra ditt AI-spel.

För mer information kan du gå till Hackaday-sidan.

Vill du se fler Paragon-projekt? Du kan se hela listan här.

Nu när ChatGPT i stort sett har ersatt sökmotorer i mitt liv kommer det här tangentbordet att komma väl till pass!

Vad använder du ChatGPT till i ditt dagliga liv?

Lämna en kommentar