Paragon Project: Kevin McAleer's Googley Googley Eyes

Googley Googley Eyes Titelafbeelding

Ik ben erg blij dat ik een van de vele briljante projecten van Kevin McAleer kan presenteren in onze Paragon Project-serie - namelijk Kevin's Googley Googley Eyes.

Het zijn googly eyes die je kunnen vertellen wat ze zien!

Als je Kevins werk nog niet kent, kun je een kijkje nemen op zijn website hier en zijn zeer populaire YouTube-kanaal hier.

Het project is eigenlijk gebaseerd op OpenAI in plaats van Google, maar het idee is eigenlijk hetzelfde. Met behulp van een ingebouwde camera kunnen de googly eyes de voorwerpen die ze tegenkomen detecteren, herkennen en aankondigen.

Hardware

Dus voor dit project heeft Kevin een Raspberry Pi Zero 2W, a Raspberry Pi cameraEen Pimoroni Inventor HAT mini, wat motoren en een luidspreker.

Googley Googley Eyes afbeelding van de voorkant
Krediet: Kevin McAleer

Daarnaast heeft hij vier 3D-geprinte bestanden gemaakt (voor de houder, het montuur en de ogen) en je kunt de .stl-bestanden vinden op de projectpagina hier.

Zodra de Pimoroni Inventor HAT mini is bevestigd aan de Pi Zero 2W, moeten de motoren worden aangesloten op de HAT. Je moet ook de camera aan de Pi Zero 2W bevestigen en in de houder schroeven.

Als je dat eenmaal hebt ingesteld, hoef je er alleen nog maar voor te zorgen dat de luidspreker is bevestigd aan de Pimoroni Inventor HAT mini.

Software

Het eerste wat je nodig hebt is het installeren van Raspberry Pi OS. Daarna moet je de projectcode downloaden. En zoals hij altijd doet, is Kevin zo vriendelijk geweest om de code beschikbaar te stellen op GitHub.

Je moet ook een account aanmaken op OpenAI en een API-sleutel krijgen zodat je Googley Googley Eyes kunnen praten met OpenAI.

Googley Googley Eyes afbeelding van boven
Krediet: Kevin McAleer

Als je dat hebt gedaan, kun je OpenAI ook het volgende vertellen hoe om het object te beschrijven waar het op gericht is. Kevin suggereert bijvoorbeeld dat het "nonchalant en snarky" moet zijn.

Om de ogen te laten bewegen, moet je de bibliotheek voor de Pimoroni Inventor HAT mini bekijken, die beschikbaar is hier.

Het idee is dus dat de camera een object detecteert en vervolgens OpenAI gebruikt om het te herkennen. Zodra dat klaar is, gebruikt de luidspreker tekst-naar-spraak om je te vertellen wat hij ziet.

Tot slot kun je ChatGPT je alles laten vertellen over dat rare bronzen beeldje dat je van je opa hebt gekregen. Je hoeft het niet meer aan reddit te vragen.

Conclusie

Dat is het dan, mensen, de robot met de googly-ogen van Kevin McAleer die je leven zal veranderen.

Als je de code in handen wilt krijgen, kun je die bekijken op Kevin's website. Kevin heeft ook een video die laat zien hoe je ze maakt en de Googley Googley Eyes in actie.

Je kunt meer Paragon-projecten uit deze serie bekijken door te klikken op hier.

Hoe zou je graag zien dat dit project zich ontwikkelt?

Laat een reactie achter