Paragon Project: Terminal Cyberdeck

Terminal Cyberdeck Titelafbeelding

Af en toe zie ik een project dat er gewoon om schreeuwt. Dit cyberdeck voor terminals, gemaakt door Robson Couto, is een van de coolste cyberdecks die ik ooit heb gezien. En Het bevat mijn favoriete mechanische toetsenbord aller tijden.

Maar op het gebied van creativiteit en stijl is dit cyberdeck het neusje van de zalm.

Robson noemt het de KOAT0 en heeft updates over de bouw gedeeld op Hackaday. Het gebruikt een Raspberry Pi en een vacuüm fluorescerend scherm als eindscherm.

Als je hier toevallig nieuw bent, moet ik zeggen dat een cyberdeck een computer is die met opzet cool is gemaakt. Vaak hebben ze een cyberpunk-esthetiek of iets dergelijks.

En deze is niet anders. Kijk maar:

Terminal Cyberdeck
Krediet: Robson Couto.

Hardware

Het eerste wat je nodig hebt is een Raspberry Pi. Robson gebruikt een Raspberry Pi 3, maar zegt dat een Pi 4 nog beter zou werken.

Je hebt ook een vacuümflorescerend scherm en een mechanisch toetsenbord nodig.

Robson gebruikt precies hetzelfde mechanische toetsenbord dat ik gebruik om dit artikel te typen: de Ziyoulang K68.

Het beste is misschien nog wel dat de bedrading van de KOAT0 super eenvoudig is:

Terminal Bedrading Cyberdeck
Krediet: Robson Couto.

Het is gewoon een kwestie van het toetsenbord en scherm aansluiten op de Raspberry Pi.

Deze zeer coole opstelling is gebaseerd op 11 3D-geprinte stukken. Robson is zo vriendelijk geweest om het volgende te delen de .stl-bestanden.

Dus als je dit wilt uitprinten, kun je meteen beginnen.

Robson vermeldt in de berichten op de site dat er nog een paar dingen moeten gebeuren, zoals het vinden van een geschikte batterij en het toevoegen van een paar LED's om de kleuren en functies van het cyberdeck te accentueren.

Software

Terwijl de hardware min of meer af is, ontwikkelt Robson nog steeds de software voor het project.

Ik denk dat wat een project als dit zo spannend maakt, is dat de softwaremogelijkheden hier echt eindeloos aanvoelen. En ik zal deze projectpagina zeker bijwerken als Robson het verder ontwikkelt.

Op dit moment heeft de projectpagina een code om het beeldscherm aan de praat te krijgen, maar het kernel beeldschermstuurprogramma werkt nog niet.

KOAT0 schema
Krediet: Robson Couto.

Maar zodra het kernel display stuurprogramma is ingesteld, wordt dit een waanzinnig geweldig cyberdeck.

Conclusie

Luister, als je het volgende nog niet onder de knie hebt De ultieme Linux-terminalopdrachtendan zal het bouwen van een cyberdeck als dit je gegarandeerd inspireren!

Bekijk meer informatie over het project hier.

Je kunt ook meer Paragon-projecten bekijken die we hebben uitgelicht door te klikken op hier. Als je andere cyberdecks wilt bekijken, raad ik je aan te kijken naar

Hoe zou je zo'n terminal cyberdeck gebruiken?

Laat een reactie achter