Paragon Project: Blackberry Pi Cyberdeck

Titelafbeelding Raspberry Pi Smartphone (Blackberry Pi)

Dit project is zonder twijfel een kanshebber voor Paragon Project van het jaar! Het is een cyberdeck gemaakt met een Raspberry Pi Zero dat de vorm en het formaat van een oude Blackberry-telefoon weerspiegelt.

Het is gemaakt en gedeeld door Zhou Xu op zxmake.dev. Het heet heel toepasselijk "Blackberry Pi".

Zhou verduidelijkt dat de inspiratie voor de lay-out kwam van andere Raspberry Pi cyberdecks zoals Piep en clockworkPi. Ik vind de Blackberry Pi echter vooral aantrekkelijk omdat Zhou zowel de componentenlijst als hoe je hem in elkaar zet op een hele duidelijke manier deelt.

Krediet: Zhou Xu.

Ik denk dat de gebruiksmogelijkheden hier echt onbeperkt zijn. Zhou zegt dat het hoofdidee achter het project bestond uit "elektronica testen en prototypes maken". Maar wat kun je niet doen met een slank handheld Linux cyberdeck?

Laten we eens wat dieper ingaan op hoe je de Blackberry Pi in elkaar zet.

Hardware

De primaire component is natuurlijk een Raspberry Pi Zero W. Maar je kunt het project gemakkelijk upgraden naar een Raspberry Pi Zero 2 W.

Samen met de Raspberry Pi Zero W heb je het volgende nodig een 320×240 LCD, een Solder Party BB Q20-toetsenbord en een 2500mAh Lipo-batterij.

Daarnaast stelt Zhou voor om een NoIR-camera En als je een Raspberry Pi Zero 2 W gaat gebruiken, dan is het een goed idee om ook een 5V ventilator te gebruiken.

Krediet: Zhou Xu.

Verder zijn er nog enkele extra componenten die je kunt toevoegen - een USB-hub voor een externe USB-poort, een RTC-bord en een Adafruit ADS1015-bord, dat een analoog-naar-digitaalomzetter is, zodat je de batterijspanning kunt zien.

Zhou is zo vriendelijk geweest om het volgende te delen de .stl-bestanden op Printables.comzodat je de behuizing zelf kunt 3D-printen. De behuizing maakt ook de GPIO-pinnen toegankelijk, waardoor HAT's en uitbreidingen mogelijk worden.

Krediet: Zhou Xu.

Ik hou van de pure vindingrijkheid hier. Ik vind het ook geweldig dat het Solder Party BB Q20-toetsenbord dubbel Engels en Arabisch is - het geeft het gewoon een cooler gevoel.

Software

Aangezien Zhou dit apparaat voornamelijk gebruikt voor het testen van elektronica en prototypes, is het goed ingesteld om op te starten in Raspberry Pi OS Lite. Dus als hij opstart, heb je alleen te maken met een opdrachtregelinterface.

Krediet: Zhou Xu.

Van daaruit kun je bestanden lezen, schrijven en uitvoeren. Je kunt spelen met teksteditors en allerlei netwerktests uitvoeren en hacken.

Eén ding is echter belangrijk: het Solder Party BB Q20-toetsenbord heeft geen Esc-toets of Ctrl-toets, dus, zoals Zhou het zegt, is het moeilijk "om ad-hoc code te bewerken in nano".

Afgezien daarvan is de Blackberry Pi een van de coolste projecten qua vormfactor. en functionaliteit.

Conclusie

Dat was het dan, een Blackberry Pi. In zoveel opzichten is het het cyberdeck van mijn dromen. Ik ga proberen dit weekend de tijd te vinden om aan de mijne te beginnen.

Ik zal jullie zeker op de hoogte houden over hoe dat gaat! Zoals ik al zei, zou ik er graag een bouwen met een Raspberry Pi Zero 2 W en zien hoe soepel het loopt. Zhou noemt zelfs het upgraden van dit project met een Raspberry Pi Zero 2 W in de projectbeschrijving.

Ga zeker kijken bij Zhou Xu's website voor meer details en meer coole projecten.

En bekijk zeker meer Paragon Projecten hier.

Onlangs hebben we bijvoorbeeld een soortgelijk project uitgelicht:

Wat zou jij doen met een Blackberry Pi? Elektronica testen? Prototyping?

Laat een reactie achter