Paragon Project: Onofficiële rekenmodule 5

Onofficiële Compute Module 5 Titelafbeelding

Een van de leukste aspecten aan de aankondiging van de Raspberry Pi 5 was de commentaarsectie. Een schokkend aantal mensen negeerde de Pi 5 volledig en vroeg naar een Compute Module 5. Nou, Arturo182 heeft ieders wens vervuld door deze geweldige onofficiële Compute Module 5 in elkaar te hacken.

Het is een project dat de Raspberry Pi 5 integreert in het formaat en de vorm van de Compute Module.

Natuurlijk, zoals op het PCB staat, is de Compute Module 5 "Gewoon een meme", "Niet serieus". Maar dit is het beste meme-bord dat je ooit zult zien. Ik garandeer het je.

Onofficiële computermodule 5
Krediet: Arturo182.

Hardware

Deze onofficiële Compute Module 5 maakt het mogelijk om je Raspberry Pi 5 aan te sluiten op een bord waarop normaal gesproken een Compute Module 4 past.

In deze afbeelding heeft Arturo182 de Raspberry Pi 5 aangesloten op een Cytron CM4 Maker Bord:

CM5 met een CM4 Maker Board
Krediet: Arturo182.

Het is dus duidelijk een beetje een hoofdpijn met alle lintkabels en adapters, maar het is zeker te doen! Maar met de 3D-geprinte standoffs om de Raspberry Pi 5 bovenop de Unofficial CM5 te houden, vind ik deze opstelling echt esthetisch mooi.

Onder de juiste belichting heeft het een super cyberpunkachtig gevoel.

De aangepaste PCB heeft alle belangrijke poorten die je maar kunt wensen van je Raspberry Pi 5 - PCIe, USB-C, MicroSD, twee HDMI's, twee CSI/DSI's, een USB-A en een aansluiting voor de GPIO-pinnen.

Het is echter geen perfecte 1-op-1 match met de CM4.

Dit is een gesprek op Mastodon. Proxfox Virtual Environment vraagt "wordt er iets doorgegeven via de CM4-connector dat niet op deze manier kan worden geëmuleerd?"arturo182 antwoordt "Er zijn enkele pinnen die niet beschikbaar zijn op de Pi 5 die wel op de CM4 zitten, zoals GLOBAL_EN, BOOT, LED_ACTIVITY, FLASH_WP, EMMC spanningsselectie. Maar meestal kun je zonder ze leven :D"
Krediet: Arturo182.

Maar wat kun je verder nog vragen?

Conclusie

Dit is het soort creatieve oplossing waar ik voor leef. Arturo182 heeft een aantal van de beste projecten die er zijn (als je nog niet hebt gekeken naar zijn Hackaday-paginamoet je dat doen).

Als je nog steeds niet zeker weet wat je met een Compute Module moet doen, kunnen we je helpen:

En als je meer Paragon Projecten wilt zien, kun je natuurlijk gewoon op deze knop klikken:

Wat zou jij doen met een CM5?

Laat een reactie achter