PiCockpit v2.6.5 uitgebracht (deel één)

Zojuist is PiCockpit v2.6.5 uitgebracht (de Web UI - er is nog geen nieuwe picockpit-client, daar werken we aan).

Belangrijk: force-refresh

Als u PiCockpit eerder heeft gebruikt, kunnen de oude JavaScript-bestanden die de webinterface uitvoeren nog in de cache van uw webbrowser staan. Het is daarom een goed idee om druk op Ctrl terwijl u op de knop Herladen klikt, zal dit een harde herlading van onze server forceren. Je hoeft dit maar één keer te doen (tot de volgende release).

Nieuw gebruikersprofiel

klik op je profielnaam om naar het gebruikersprofiel te gaan:

Dit brengt u naar de gebruikersprofiel pagina:

Ik heb het gebruikersprofiel bijgewerkt naar het nieuwe ontwerp. Het heeft nu ook verschillende extra functies.

API-sleutels beheren

Als u op de knop Beheer API-sleutels klikt, komt u op de pagina Beheer API-sleutels. Hier kunt u nieuwe API sleutels toevoegen, API sleutels verwijderen en API sleutels hernoemen.

Om een nieuwe API sleutel toe te voegen heeft u uw wachtwoord nodig (zoals voorheen).

Opmerking: API-sleutels zijn handig als je meerdere Pis tegelijk of op een geautomatiseerde manier aan PiCockpit wilt toevoegen. Om slechts één Pi toe te voegen, raden we aan om gewoon op de knop Nieuwe Pi toevoegen te klikken in de Mijn Pis Tools sectie:

Dit zal een script voor u genereren dat u gewoon kunt uitvoeren op de Pi die u wilt toevoegen, en u hoeft de API-sleutel niet handmatig over te dragen.

Wachtwoord wijzigen

Als u op Wachtwoord wijzigen klikt, worden drie velden geopend - voer uw huidige wachtwoord en het nieuwe wachtwoord tweemaal in en klik vervolgens op Wachtwoord wijzigen.

U ontvangt een e-Mail waarin de wijziging van het wachtwoord wordt bevestigd. Dit is om veiligheidsredenen - zo bent u onmiddellijk op de hoogte van ongeoorloofde wachtwoordwijzigingen.

Opmerking: als u uw huidige wachtwoord bent vergeten, kunt u het opnieuw instellen via onze wachtwoord reset functie.

Account verwijderen

Als u op de knop Account verwijderen klikt, wordt een veld geopend waarin u uw wachtwoord kunt invoeren. Als u op Account verwijderen klikt, wordt een dialoogvenster geopend waarin u wordt gevraagd de verwijdering te bevestigen.

Als u ervoor kiest om uw PiCockpit-account te verwijderen, gelieve dan laat ons weten wat we kunnen verbeteren en verder gaan - uw mening is belangrijk voor ons.

Profielnaam wijzigen

Het wijzigen van je profielnaam is nu mogelijk. Dit is momenteel puur cosmetisch - u blijft uw e-mailadres gebruiken om in te loggen.

U moet uitloggen en weer inloggen na de verandering om de naamsverandering overal te zien.

E-mailadres verifiëren

Totdat je profiel e-mail is geverifieerd, zal een "Verifiëren" knop verschijnen, die de profielverificatie e-mail opnieuw naar je stuurt.

Profielverificatie is belangrijk, omdat we in het komende jaar werken aan de introductie van Picockpit Pro met extra premium functies. Ook kunt u hiermee uw wachtwoord resetten, deelnemen aan de Picockpit Raspberry Pi reserveringstool en meer.

Snellere navigatie

Navigatie is in sommige gevallen versneld - zonder volledige herladen van de pagina.

Hoe zit het met deel 2?

deel 2 is een kerstverrassing, we werken eraan 🙂

Laat een reactie achter