Volledige overgang naar de nieuwe PiCockpit-client

PiCockpit Node.js Client Titelafbeelding

Als je PiCockpit de afgelopen weken hebt gevolgd, weet je dat we een aantal grote veranderingen hebben doorgevoerd. De belangrijkste daarvan is dat we deze week onze nieuwe client volledig hebben omgezet naar Node.js.

Zoals we op 22 december hebben aangekondigd, PiCockpit is nu beschikbaar voor het nieuwe Raspberry Pi Bookworm OS.

Daarnaast hebben we onze hele client vernieuwd zodat hij compatibel is met zowel Bullseye OS.

Hoewel we momenteel aanraden om te upgraden naar Raspberry Pi Bookworm OS, zorgt de backported client ervoor dat de nieuwe functies van PiCockpit beschikbaar zijn op de drie meest recente varianten van Raspberry Pi OS.

We ondersteunen officieel Bookworm OS en Bullseye OS en hebben beide besturingssystemen uitgebreid getest.

Buster OS wordt niet langer officieel ondersteund en we raden gebruikers aan om over te stappen op de aanbevolen besturingssystemen voor optimale prestaties en compatibiliteit.

Deze herstructurering verbetert de stabiliteit op lange termijn van elke toepassing binnen het PiCockpit-ecosysteem aanzienlijk.

We erkennen echter dat er nog steeds problemen zijn met onze BME688 AirMeter App en de CO2 Sensor App. Wees gerust, ons team werkt actief aan het oplossen van deze problemen en updates zullen in de komende weken worden uitgerold.

Verder zijn we ons bewust van de instabiliteit van de GPIO App op een Raspberry Pi 5 en werken we hard aan een oplossing.

We doen er alles aan om de stabiliteit van ons platform te verbeteren en we stellen je geduld op prijs terwijl we deze problemen snel aanpakken en oplossen.

Vooruitkijkend richten we ons op het aanzienlijk uitbreiden van onze app suite. Blijf op de hoogte van nieuwe uitbreidingen en toepassingen die uw PiCockpit-ervaring verder zullen verbeteren.

Voor degenen die PiCockpit nog niet hebben, hebben we hieronder een beknopte handleiding voor de installatie. Voor bestaande gebruikers is upgraden naar de nieuwe client eenvoudig en je vindt de instructies hieronder.

De PiCockpit-client installeren

Het installeren van de PiCockpit Client vereist een paar eenvoudige stappen:

Stap 1: Ga naar je gebruikersprofiel

Stap 2: Klik op de knop "NIEUWE PI TOEVOEGEN

Stap 3: Download het PiCockpit installatiescript op je Raspberry Pi

Stap 4: Maak het script uitvoerbaar.

Daarna moet je het uitvoerbaar maken. Als het bestand bijvoorbeeld is opgeslagen als picockpit-addrpi-v2.5.0.shdan zul je het volgende uitvoeren:

chmod +x picockpit-addrpi-v2.5.0.sh

Stap 5: Voer het script uit:

./picockpit-addrpi-v2.5.0.sh

Stap 6: Volg de instructies van de PiCockpit Client.

Ga voor meer gedetailleerde installatie-instructies naar:

De PiCockpit-client upgraden

Als je PiCockpit al geïnstalleerd hebt en je wilt upgraden naar de nieuwe client, dan kun je een terminal openen op je Raspberry Pi en het volgende commando invoeren:

sudo apt update && sudo apt upgrade

Dit zal de pakketten op je Raspberry Pi upgraden, inclusief de PiCockpit Client.

Dit werkt op Raspberry Pi Bookworm OS, Bullseye OS en Buster OS.

Conclusie

Als je vragen hebt of problemen ondervindt tijdens het installatie- of upgradeproces, neem dan gerust contact op met ons ondersteuningsteam.

Blijf op de hoogte van verdere updates, nieuwe toepassingen en meer uitbreidingsmogelijkheden. Vergeet niet om je aan te melden voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van belangrijke aankondigingen.

Laat een reactie achter