Paragon-projektet: Hacka en kaffemaskin

Hacka en kaffemaskin med en ESP8266 Titelbild

Vintern är över oss. För oss på norra halvklotet blir dagarna allt kortare och det blir allt svårare att ta sig upp ur sängen. I den här delen av vår serie om Paragon-projekt tittar vi på ett projekt som kommer att bli ännu mer användbart när dagarna blir kortare: hacka en kaffemaskin.

Det här projektet är faktiskt två år gammalt, men jag skulle säga att det är lika relevant idag som det var i november 2021.

Detta sammanställdes och delades av Andy Bradford. Andy berättade att problemet var att kaffemaskinen kunde göra en kopp kaffe, men ibland "kunde jag få den att brygga och glömma att gå tillbaka för att hämta drycken, så att den blev gammal på värmeplattan, så jag bestämde mig för att se om jag kunde ansluta den till mitt nätverk för meddelanden och kontroll."

Jag gör det varje vecka. Så om du är som jag, då är det här projektet för dig!\

Kredit: Andy Bradford.

Andy inleder inlägget med följande information: "Detta inlägg är endast avsett som information. Det är inte en guide. Försök inte göra detta själv. Om du ber om hjälp kommer jag inte att kunna ge dig den."

Så jag antar att du är på egen hand om du vill fortsätta med ett liknande projekt. Men jag tycker ändå att det här är ett både användbart och fantastiskt litet hack. Och Andy har delat med sig av koden på GitHub under en MIT-licens.

Hårdvara

Andy plockade isär kaffemaskinen och upptäckte att den är beroende av två kretskort - ett som sköter högspänningsomkopplingen, medan det andra är en mikrokontroller som hanterar alla andra viktiga saker.

Så det här projektet bygger på att manipulera mikrokontrollern på kaffemaskinen. Mikrokontrollern ska ta över kontrollen för att bestämma hur starkt kaffet ska vara, om det ska hållas varmt eller inte, för att brygga kaffe och för att skicka ett meddelande när kaffet är klart.

Här valde Andy en Adafruit Huzzah ESP8266 (men du kan nu få en Adafruit Huzzah ESP32, som är en uppdaterad version).

Andy höll på med en Morphy Richards Verve Filtered Coffee Maker. Så informationen om projektet är specifik för denna kaffebryggare:

Kredit: Morphy Richards.

Men med lite uppfinningsrikedom går det säkert att göra något liknande med många, om inte de flesta, elektriska kaffebryggare.

Andy nämner att 5V-strömförsörjningen från kaffemaskinen inte var tillräckligt stark för att driva Huzzah. Så en separat USB-kabel blev nödvändig för att få ström till kortet.

Allt som krävdes var att Andy skar upp ett hål i sidan av kaffemaskinen och fäste ett Veroboard i det. Veroboardet håller Huzzah, kretsarna och motstånden på plats inuti kaffemaskinen.

Kredit: Andy Bradford.

Programvara

För detta använde Andy Arduino IDE.

MQTT auto-discovery, som är ett tillägg som bygger på MQTT-protokollet. På så sätt kan kaffemaskinen kommunicera med Home Assistant. Assistent i hemmet är naturligtvis en gratis programvara med öppen källkod som hjälper till med ett komplett gränssnitt för hemautomation.

Om du är intresserad av att lära dig mer om grunderna i MQTT för ditt eget projekt kan du läsa vår artikel "En översikt över MQTT". I själva verket, PiCockpit själv förlitar sig på MQTT - så vi är självklart stora fans!

Kredit: Andy Bradford.

Andy har delat med sig av all kod för programvaran på GitHub. Om du vill se koden själv kan du kolla in det här.

Slutsats

Så där har ni det, gott folk - hacka en kaffemaskin med en ESP8266! Det är den perfekta automatiserade kaffemaskinen som skickar ett sms till dig när kaffet är klart!

Om du vill ha mer information, gå till Andy Bradfords webbplats här.

Om du vill kolla in fler fantastiska projekt kan du hitta dem alla genom att klicka på den här knappen:

Och om du inte har gjort det ännu, se till att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Vi delar med oss av många av de projekt som vi presenterar i den här serien.

Hur skulle du hacka din kaffemaskin?

Lämna en kommentar