De bästa Raspberry Pi-projekten i november 2023

Raspberry Pi-projekt november 2023 Titelbild

Vi har skrivit om ett antal Raspberry Pi-projekt i november 2023. Så om du missade dem har du här chansen att komma ikapp!

Inofficiell beräkning Modul 5

Om du är som jag, och när de tillkännagav Raspberry Pi 5, så undrade du förmodligen - hur är det med andra generation 5-produkter? Vad sägs om en Compute Module 5, till exempel? Kolla in den här fantastiska inofficiella Compute Module 5.

Det är ett projekt som integrerar en Raspberry Pi 5 i beräkningsmodulens storlek och form.

CM5 med en CM4 Maker Board

Som det står på kretskortet är Compute Module 5 naturligtvis "bara en meme", "inte seriös". Men jag kan lova dig att denna lustiga bläckfisk till kort är det enskilt bästa meme-kortet du någonsin kommer att se.

Inofficiell Raspberry Pi 500

På tal om generation 5-produkter så har vi inte bara fått en inofficiell Compute Module 5 den här månaden, utan även en inofficiell Raspberry Pi 500!

Christopher Barnatt satte ihop denna lysande stationära dator med en Raspberry Pi 5, ett gammalt tangentbord och några plastbitar. Den har utseendet och känslan hos en gammal Amiga 500, men den har kraften hos allas vår favorit-SBC.

Raspberry Pi 500

Den är förvånansvärt enkel att sätta ihop - Christopher använde inte ens 3D-printade delar eller något liknande. Det kanske bästa av allt är att den är utrustad med en HDMI-port i full storlek!

Raspberry Pi Zero NAS

Vill du skippa dina molntjänster? Vill du ha något mer privat och säkrare? För att inte tala om snabbare? Då behöver du inte leta längre än till denna Raspberry Pi Zero NAS. Vi har precis publicerat en handledning om hur man konfigurerar en NAS på en Raspberry Pi 4 idag, men denna Zero NAS tar priset!

Raspberry Pi Zero NAS

Det är ett superkreativt projekt som till och med ger dig tillgång till en M.2 SATA SSD via det anpassade tryckta kretskortet. Kreativiteten som gick in i detta projekt blåste mig!

Slutsats

Så där är våra favoritprojekt för Raspberry Pi från november 2023.

Om du vill se alla våra Paragon Projects, du kan klicka här för att se dem!

Och om du inte har gjort det ännu, prenumerera på vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad om alla coola projekt som vi presenterar.

Har du något favoritprojekt från november 2023?

Lämna en kommentar