Εγκατάσταση του PiCockpit

Αυτή η σελίδα θα σας δείξει πώς να εγκαταστήσετε το PiCockpit. Αυτό γίνεται σε δύο βήματα: την προσθήκη ενός κλειδιού API και την εγκατάσταση του picockpit-client. Αυτό πρέπει να γίνει μόνο μία φορά για το κλειδί API και μία φορά ανά Pi για το picockpit-client - τότε είστε έτοιμοι και μπορείτε αμέσως να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το PiCockpit!

Προσθήκη του κλειδιού API

Ακολουθήστε τις οδηγίες στο βίντεο:

PiCockpit Short Help & Walkthrough 2019

(Σημείωση: το βίντεο θα ενημερωθεί σύντομα με το νέο UI, πολλά έχουν συμβεί στο PiCockpit v2.0! Η διαδικασία εγκατάστασης εξακολουθεί να είναι η ίδια, όμως)

Ένα κλειδί API μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλά Raspberry Pi - δεν χρειάζεται να δημιουργείτε ένα νέο κλειδί API κάθε φορά που προσθέτετε ένα νέο Raspberry Pi.

32 Bit vs 64 Bit

Το Picockpit τρέχει τόσο σε λειτουργικά συστήματα 32 Bit όσο και 64 Bit. Οι διαχειριστικές εφαρμογές μας που σας βοηθούν να ελέγχετε και να παρακολουθείτε το Pi σας λειτουργούν και στα δύο. Το BME688 και Αισθητήρας CO2 εφαρμογές από την άλλη πλευρά μόνο εργασία σε 32 Bit λειτουργικά συστήματα. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη λειτουργία, δεν μπορείτε προς το παρόν να χρησιμοποιήσετε 64 Bit. Όλα τα υπόλοιπα λειτουργούν το ίδιο και δεν απαιτούνται αλλαγές στη διαδικασία εγκατάστασης.

Προσθέστε ένα νέο Raspberry Pi στο PiCockpit (εγκαταστήστε το picockpit-client)

Εδώ είναι το γρήγορο και βολικό one-liner για να εγκαταστήσετε το picockpit-client:

bash -c "$(curl -k -s https://picockpit.com/setup.sh)"

Χρειάζεται να το εκτελέσετε μόνο μία φορά. Πατήστε το πλήκτρο enter όταν ερωτηθείτε αν θέλετε να προχωρήσετε με την εγκατάσταση του πακέτου. Έχετε επίσης πρόχειρο το κλειδί API, καθώς το πρόγραμμα εγκατάστασης θα σας το ζητήσει.

Το πρόγραμμα εγκατάστασης θα επιβεβαιώσει την επιτυχή εγκατάσταση και σύνδεση με το PiCockpit.com: "Ολοκληρώθηκε η σύνδεση - το Pi σας είναι τώρα συνδεδεμένο με το picockpit.com, αν όλα ήταν εντάξει".

Ανανεώστε το Τα Raspberry Pis μου στο πρόγραμμα περιήγησής σας και θα μπορείτε να δείτε το νέο Raspberry Pi.

Μπορείτε να προσθέσετε έως και 5 Raspberry Pis δωρεάν στο PiCockpit.com. Εάν χρειάζεστε περισσότερα, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για μια προσφορά.

Διάδοση της είδησης για τη δωρεάν χρήση του PiCockpit

Λεπτομερείς οδηγίες εγκατάστασης

Αν είστε περίεργοι για το τι κάνει το παραπάνω μονόγραμμο και θέλετε να εκτελέσετε την εγκατάσταση χειροκίνητα, ρίξτε μια ματιά στο αυτές τις οδηγίες εγκατάστασης.

Το picockpit-client πρέπει να εγκατασταθεί μόνο μία φορά, θα ξεκινά αυτόματα σε κάθε εκκίνηση.

Το Κλειδί API είναι ευαίσθητη στην πεζότητα. Η τελεία έχει επίσης σημασία!

Συμβουλές για μια ομαλή εμπειρία με το PiCockpit

Αυτό είναι όλο

Το picockpit-client θα ξεκινήσει αυτόματα όταν το Raspberry Pi σας εκκινεί και θα σας επιτρέψει να παρακολουθείτε και να ελέγχετε το Raspberry Pi σας. Ανατρέξτε στην τεκμηρίωση για ιδέες σχετικά με το τι μπορείτε να κάνετε με το PiCockpit.

ΣΥΧΝΈΣ ΕΡΩΤΉΣΕΙΣ

Αφαίρεση του PiCockpit

Έχουμε επίσης μια σελίδα βοήθειας για εσάς λεπτομερής τρόπος αφαίρεσης του PiCockpit.

Θα εγκαταστήσει το picockpit-client στο Raspbian 9 (Stretch);

Δυστυχώς, από το PiCockpit v2.0, το picockpit-client είναι συμβατό μόνο με Raspbian / Raspberry Pi OS 10 (Buster) και παράγωγα. Ο λόγος έγκειται στην Python - το picockpit-client απαιτεί μια πιο πρόσφατη έκδοση της Python, τώρα. Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να καταστήσουμε το picockpit-client συμβατό σε περισσότερες πλατφόρμες / εκδόσεις λειτουργικών συστημάτων στο μέλλον.

Είναι το picockpit-client συμβατό με το Ubuntu;

Δυστυχώς το Ubuntu δεν υποστηρίζεται προς το παρόν (λόγω ασυμβατότητας, και πάλι, με την έκδοση της Python).

Είναι το picockpit-client συμβατό με τις εκδόσεις 64-bit του Raspberry Pi OS;

Δυστυχώς όχι, προς το παρόν δοκιμάζεται μόνο σε εκδόσεις 32 bit.