Πώς να εγκαταστήσετε το PiCockpit

Αυτή η σελίδα θα σας δείξει πώς να εγκαταστήσετε το PiCockpit.

Αυτό γίνεται σε δύο βήματα:

  1. Προσθήκη κλειδιού API
  2. Εγκαταστήστε το picockpit-client

Χρειάζεται να το κάνετε αυτό μόνο μία φορά για το κλειδί API και μία φορά ανά Pi για το picockpit-client - μετά είστε έτοιμοι και μπορείτε να αρχίσετε αμέσως να χρησιμοποιείτε το PiCockpit!

Προσθήκη του κλειδιού API

Ακολουθήστε τις οδηγίες:

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σε αυτό το βίντεο:

PiCockpit Short Help & Walkthrough 2019

Σημείωση: το βίντεο θα ενημερωθεί σύντομα με το νέο UI, πολλά συνέβησαν στο PiCockpit v2.0! Η διαδικασία εγκατάστασης εξακολουθεί να είναι η ίδια, ωστόσο.

Ένα κλειδί API μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλά Raspberry Pis - δεν χρειάζεται να δημιουργείτε νέο κλειδί API κάθε φορά που προσθέτετε ένα νέο Raspberry Pi.

32 Bit vs 64 Bit

Το Picockpit τρέχει τόσο σε λειτουργικά συστήματα 32 Bit όσο και 64 Bit. Οι διαχειριστικές εφαρμογές μας που σας βοηθούν να ελέγχετε και να παρακολουθείτε το Pi σας λειτουργούν και στα δύο. Το BME688 και Αισθητήρας CO2 εφαρμογές από την άλλη πλευρά μόνο εργασία σε 32-bit λειτουργικά συστήματα.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη λειτουργικότητα, δεν μπορείτε προς το παρόν να χρησιμοποιήσετε 64-Bit. Όλα τα υπόλοιπα λειτουργούν το ίδιο και δεν απαιτούνται αλλαγές στη διαδικασία εγκατάστασης.

Προσθέστε ένα νέο Raspberry Pi στο PiCockpit (εγκαταστήστε το picockpit-client)

Εδώ είναι το γρήγορο και βολικό one-liner για να εγκαταστήσετε το picockpit-client:

bash -c "$(curl -k -s https://picockpit.com/setup.sh)"

Χρειάζεται να το εκτελέσετε μόνο μία φορά. Πατήστε το πλήκτρο enter όταν ερωτηθείτε αν θέλετε να προχωρήσετε με την εγκατάσταση του πακέτου. Έχετε επίσης πρόχειρο το κλειδί API, καθώς το πρόγραμμα εγκατάστασης θα σας το ζητήσει.

Το πρόγραμμα εγκατάστασης θα επιβεβαιώσει την επιτυχή εγκατάσταση και σύνδεση με το PiCockpit.com: "Ολοκληρώθηκε η σύνδεση - το Pi σας είναι τώρα συνδεδεμένο με το picockpit.com, αν όλα ήταν εντάξει".

Ανανεώστε το Τα Raspberry Pis μου στο πρόγραμμα περιήγησής σας και θα μπορείτε να δείτε το νέο Raspberry Pi.

Μπορείτε να προσθέσετε έως και 5 Raspberry Pis δωρεάν στο PiCockpit.com. Εάν χρειάζεστε περισσότερα, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για μια προσφορά.

Λεπτομερείς οδηγίες εγκατάστασης

Αν είστε περίεργοι για το τι κάνει το παραπάνω μονόγραμμο και θέλετε να εκτελέσετε την εγκατάσταση χειροκίνητα, ρίξτε μια ματιά στο αυτές τις οδηγίες εγκατάστασης.

Το picockpit-client χρειάζεται να εγκατασταθεί μόνο μία φορά, θα ξεκινά αυτόματα σε κάθε εκκίνηση.

Το Κλειδί API είναι ευαίσθητη στην πεζότητα. Η τελεία έχει επίσης σημασία!

Αυτό είναι όλο

Το picockpit-client θα ξεκινήσει αυτόματα κατά την εκκίνηση του Raspberry Pi και θα σας επιτρέψει να παρακολουθείτε και να ελέγχετε το Raspberry Pi σας.

Ανατρέξτε στην τεκμηρίωση για ιδέες σχετικά με το τι μπορείτε να κάνετε με το PiCockpit.

ΣΥΧΝΈΣ ΕΡΩΤΉΣΕΙΣ

Αφαίρεση του PiCockpit

Έχουμε επίσης μια σελίδα βοήθειας για εσάς λεπτομερής τρόπος αφαίρεσης του PiCockpit.

Θα εγκαταστήσει το picockpit-client στο Raspbian 9 (Stretch);

Δυστυχώς, από το PiCockpit v2.0, το picockpit-client είναι συμβατό μόνο με Raspbian / Raspberry Pi OS 10 (Buster). Ο λόγος βρίσκεται στην Python. Το picockpit-client απαιτεί μια πιο πρόσφατη έκδοση της Python. Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να καταστήσουμε το picockpit-client συμβατό σε περισσότερες πλατφόρμες / εκδόσεις λειτουργικών συστημάτων στο μέλλον.

Είναι το picockpit-client συμβατό με το Ubuntu;

Δυστυχώς το Ubuntu δεν υποστηρίζεται προς το παρόν (λόγω ασυμβατότητας, και πάλι, με την Python).