Hoe PiCockpit installeren

Deze pagina laat zien hoe je PiCockpit installeert.

Je doet dit in twee stappen:

  1. Een API-sleutel toevoegen
  2. Installeer de picockpit-client

Je hoeft dit maar één keer te doen voor de API-sleutel en één keer per Pi voor de picockpit-client - dan ben je klaar en kun je PiCockpit meteen gebruiken!

De API Sleutel Toevoegen

Volg de instructies:

Meer details vind je in deze video:

PiCockpit Korte Help & Walkthrough 2019

Opmerking: de video wordt binnenkort bijgewerkt naar de nieuwe UI, er is veel gebeurd in PiCockpit v2.0! Het installatieproces is echter nog steeds hetzelfde.

Eén API-sleutel kan worden gebruikt voor meerdere Raspberry Pis - Je hoeft niet telkens een nieuwe API-sleutel aan te maken als je een nieuwe Raspberry Pi toevoegt.

32 Bit vs 64 Bit

Picockpit werkt op zowel 32 Bit als 64 Bit besturingssystemen. Onze administratieve apps die u helpen uw Pi te controleren en te bewaken, werken op beide systemen. De BME688 en CO2-sensor apps aan de andere kant alleen werken aan 32-bit besturingssystemen.

Als je deze functionaliteit wilt gebruiken, kun je momenteel geen 64-bit gebruiken. Al het andere werkt hetzelfde en er zijn geen wijzigingen in het installatieproces nodig.

Voeg een nieuwe Raspberry Pi toe aan PiCockpit (installeer picockpit-client)

Hier is de snelle en gemakkelijke one-liner om picockpit-client te installeren:

bash -c "$(curl -k -s https://picockpit.com/setup.sh)"

U hoeft dit maar één keer uit te voeren. Druk op enter wanneer u wordt gevraagd of u wilt doorgaan met de installatie van het pakket. Houd ook uw API sleutel bij de hand, want het installatieprogramma zal u er om vragen.

Het installatieprogramma zal een succesvolle installatie en verbinding met PiCockpit.com bevestigen: "Klaar met verbinden - uw Pi is nu verbonden met picockpit.com, als alles OK was".

Vernieuw de Mijn Raspberry Pis bekijken in uw browser, en u zult de nieuwe Raspberry Pi kunnen zien.

U kunt toevoegen tot 5 Raspberry Pis gratis naar PiCockpit.com. Als u meer nodig hebt, gelieve neem contact met ons op voor een offerte.

Uitgebreide installatie-instructies

Als u nieuwsgierig bent naar wat de bovenstaande one-liner doet, en de installatie handmatig wilt uitvoeren, kijk dan eens op deze handleiding installatie-instructies.

picockpit-client hoeft maar één keer geïnstalleerd te worden, het zal automatisch starten bij elke keer opstarten.

De API-sleutel is hoofdlettergevoelig. De punt is ook belangrijk!

Dat is het.

De picockpit-client zal automatisch starten wanneer je Raspberry Pi opstart, en het zal je toelaten om je Raspberry Pi te monitoren en te bedienen.

Raadpleeg de documentatie voor ideeën over wat u kunt doen met PiCockpit.

FAQ

PiCockpit verwijderen

We hebben ook een hulppagina voor u in detail hoe PiCockpit te verwijderen.

Zal picockpit-client installeren op Raspbian 9 (Stretch)?

Helaas, vanaf PiCockpit v2.0, picockpit-client is alleen compatibel met Raspbian / Raspberry Pi OS 10 (Buster). De reden hiervoor ligt in Python. De picockpit-client vereist een recentere versie van Python. We zullen kijken of we picockpit-client in de toekomst compatibel kunnen maken met meer platforms / OS versies.

Is picockpit-client compatibel met Ubuntu?

Helaas wordt Ubuntu momenteel niet ondersteund (vanwege incompatibiliteiten, opnieuw, met Python).