Installatie van PiCockpit

Deze pagina toont u hoe u PiCockpit installeert. Dit gebeurt in twee stappen: een API Key toevoegen, en de picockpit-client installeren. Dit hoeft maar één keer gedaan te worden voor de API key, en één keer per Pi voor de picockpit-client - dan bent u er klaar voor en kunt u PiCockpit meteen gaan gebruiken!

De API Sleutel Toevoegen

Volg de instructies in de video:

PiCockpit Korte Help & Walkthrough 2019

(Opmerking: de video zal binnenkort worden bijgewerkt naar de nieuwe UI, er is veel gebeurd in PiCockpit v2.0! Het installatieproces is echter nog steeds hetzelfde)

Eén API-sleutel kan voor meerdere Raspberry Pis worden gebruikt - u hoeft geen nieuwe API-sleutel aan te maken telkens als u een nieuwe Raspberry Pi toevoegt.

32 Bit vs 64 Bit

Picockpit werkt op zowel 32 Bit als 64 Bit besturingssystemen. Onze administratieve apps die u helpen uw Pi te controleren en te bewaken, werken op beide systemen. De BME688 en CO2-sensor apps aan de andere kant alleen werken aan 32 Bit besturingssystemen. Als u deze functionaliteit wilt gebruiken, kunt u momenteel geen 64 Bit gebruiken. Al het andere werkt hetzelfde en er zijn geen wijzigingen in het installatieproces nodig.

Voeg een nieuwe Raspberry Pi toe aan PiCockpit (installeer picockpit-client)

Hier is de snelle en gemakkelijke one-liner om picockpit-client te installeren:

bash -c "$(curl -k -s https://picockpit.com/setup.sh)"

U hoeft dit maar één keer uit te voeren. Druk op enter wanneer u wordt gevraagd of u wilt doorgaan met de installatie van het pakket. Houd ook uw API sleutel bij de hand, want het installatieprogramma zal u er om vragen.

Het installatieprogramma zal een succesvolle installatie en verbinding met PiCockpit.com bevestigen: "Klaar met verbinden - uw Pi is nu verbonden met picockpit.com, als alles OK was".

Vernieuw de Mijn Raspberry Pis bekijken in uw browser, en u zult de nieuwe Raspberry Pi kunnen zien.

U kunt toevoegen tot 5 Raspberry Pis gratis naar PiCockpit.com. Als u meer nodig hebt, gelieve neem contact met ons op voor een offerte.

Het woord verspreiden over het gratis gebruik van PiCockpit

Uitgebreide installatie-instructies

Als u nieuwsgierig bent naar wat de bovenstaande one-liner doet, en de installatie handmatig wilt uitvoeren, kijk dan eens op deze handleiding installatie-instructies.

picockpit-client hoeft maar één keer geïnstalleerd te worden, het zal automatisch starten bij elke opstart

De API-sleutel is hoofdlettergevoelig. De punt is ook belangrijk!

Tips voor een vlotte ervaring met PiCockpit

Dat is het.

picockpit-client zal automatisch starten wanneer uw Raspberry Pi opstart, en zal u toelaten om uw Raspberry Pi te monitoren en te controleren. Raadpleeg de documentatie voor ideeën over wat u kunt doen met PiCockpit.

FAQ

PiCockpit verwijderen

We hebben ook een hulppagina voor u in detail hoe PiCockpit te verwijderen.

Zal picockpit-client installeren op Raspbian 9 (Stretch)?

Helaas, vanaf PiCockpit v2.0, picockpit-client is alleen compatibel met Raspbian / Raspberry Pi OS 10 (Buster) en afgeleiden. De reden ligt in Python - picockpit-client vereist een recentere versie van Python, nu. We zullen onderzoeken of we picockpit-client compatibel kunnen maken voor meer platformen / OS versies in de toekomst.

Is picockpit-client compatibel met Ubuntu?

Helaas wordt Ubuntu momenteel niet ondersteund (vanwege incompatibiliteit, wederom, met de Python versie).

Is picockpit-client compatibel met 64-bit versies van Raspberry Pi OS?

Helaas niet, het is momenteel alleen getest op 32 bit versies.