Hur man installerar PiCockpit

Den här sidan visar hur du installerar PiCockpit.

Du gör detta i två steg:

  1. Lägg till en API-nyckel
  2. Installera picockpit-klienten

Du behöver bara göra detta en gång för API-nyckeln och en gång per Pi för picockpit-klienten - sedan är du klar och kan omedelbart börja använda PiCockpit!

Lägga till API-nyckeln

Vänligen följ instruktionerna:

Mer information hittar du i den här videon:

PiCockpit Kort hjälp och genomgång 2019

Obs: videon kommer att uppdateras till det nya användargränssnittet snart, mycket har hänt i PiCockpit v2.0! Installationsprocessen är fortfarande densamma, men.

En API-nyckel kan användas för flera Raspberry Pis - behöver du inte skapa en ny API-nyckel varje gång du lägger till en ny Raspberry Pi.

32 Bit vs 64 Bit

Picockpit körs på både 32-bitars och 64-bitars operativsystem. Våra administrativa appar som hjälper dig att styra och övervaka din Pi fungerar på båda. BME688 och CO2-sensor appar å andra sidan endast arbeta med 32 bitar operativsystem.

Om du vill använda den här funktionen kan du för närvarande inte använda 64-bitars. Allt annat fungerar på samma sätt och inga ändringar i installationsprocessen behövs.

Lägg till en ny Raspberry Pi i PiCockpit (installera picockpit-client)

Här är en snabb och smidig enkelmetod för att installera picockpit-client:

bash -c "$(curl -k -s https://picockpit.com/setup.sh)"

Du behöver bara köra detta en gång. Tryck på enter när du blir tillfrågad om du vill fortsätta med installationen av paketet. Ha också din API-nyckel nära till hands, eftersom installationsprogrammet kommer att be dig om den.

Installationsprogrammet kommer att bekräfta att installationen och anslutningen till PiCockpit.com har lyckats: "Finished with connect - your Pi is now connected to picockpit.com, if everything was OK".

Uppdatera Mina Raspberry Pis i din webbläsare så kan du se den nya Raspberry Pi.

Du kan lägga till upp till 5 Raspberry Pis gratis till PiCockpit.com. Om du vill ha mer, vänligen kontakta oss för en offert.

Utförliga installationsinstruktioner

Om du är nyfiken på vad enraden ovan gör, och vill köra installationen manuellt, kan du ta en titt på denna handbok installationsinstruktioner.

picockpit-client behöver bara installeras en gång, den startar automatiskt vid varje uppstart.

The API-nyckel är skiftlägeskänslig. Punktangivelsen spelar också roll!

Det var allt.

Picockpit-klienten startar automatiskt när din Raspberry Pi startar och gör det möjligt för dig att övervaka och styra din Raspberry Pi.

Se dokumentationen för idéer om vad du kan göra med PiCockpit.

VANLIGA FRÅGOR

Ta bort PiCockpit

Vi har också en hjälpsida för dig detaljerade hur man tar bort PiCockpit.

Kan picockpit-client installeras på Raspbian 9 (Stretch)?

Tyvärr är picockpit-client från och med PiCockpit v2.0 är endast kompatibel med Raspbian / Raspberry Pi OS 10 (Buster). Anledningen ligger i Python. Picockpit-klienten kräver en nyare version av Python. Vi kommer att se till att picockpit-klienten är kompatibel med fler plattformar / OS-versioner i framtiden.

Är picockpit-client kompatibel med Ubuntu?

Tyvärr stöds inte Ubuntu för närvarande (på grund av inkompatibilitet, återigen, med Python).