PiCockpit uitbreiden naar 64 Bit Pi OS

Zoals je misschien al gehoord hebt, is Raspberry Pi OS nu ook beschikbaar in een 64 Bit versie. Hoewel er nog steeds veel redenen zijn om vast te houden aan het beproefde 32 Bit besturingssysteem, willen veel van jullie waarschijnlijk de nieuwste versie zelf uitproberen. We maken PiCockpit nu ook beschikbaar voor het 64 Bit Pi OS!

Als u geïnteresseerd bent in enkele redenen om te upgraden (of misschien bij de oude versie te blijven?) moet u zeker onze artikel er op. Het kan helpen om een paar dringende vragen te beantwoorden voordat u de trekker overhaalt om over te stappen.

PiCockpit - nu beschikbaar voor 64 Bit Raspberry Pi OS

Installatie en kenmerken van onze 64 Bit versie

Voor diegenen onder u die besloten hebben om door te gaan met 64 Bit, of het nu is om het uit te proberen of om het te gebruiken als uw dagelijkse driver, hebben we goed nieuws! U kunt PiCockpit nu installeren zonder extra gedoe. Ga gewoon naar onze installatiehandleiding en gebruik of de one-liner of de uitgebreidere installatie instructies.

De administratieve hulpmiddelen die u helpen uw Pi te besturen, werken allemaal. Dit omvat de GPIO, PiControl, PiDoctor, en PiStats apps. Misschien uw nieuwe 64 Bit installatie instellen met een gemakkelijke manier om uw SSH server aan te zetten? Of het starten en stoppen van dat mediacenter dat u heeft opgezet? Een WoL bericht versturen? U kunt een goede introductie vinden in de mogelijkheden die onze software biedt op hier.

Jammer genoeg zijn er momenteel een paar problemen met de BME688 en EE895 gerelateerde apps omdat die afhankelijk zijn van zeer specifieke bibliotheken. Dus als je die wilt blijven gebruiken zul je het voorlopig bij 32 Bit moeten houden.

Misschien eens proberen? Laat me weten of het werkt voor jou. Het uitbrengen van deze 64 Bit versie is vooral geïnspireerd door jullie vragen! Dus voel je vrij om ons te schrijven als er opmerkingen zijn, problemen of als je ideeën hebt over wat we hierna moeten toevoegen. We horen altijd graag van onze gebruikers en nemen uw suggesties ter harte!

Laat een reactie achter