Utöka PiCockpit till 64 Bit Pi OS

Som du kanske har hört finns Raspberry Pi OS nu även i en 64-bitarsversion. Även om det fortfarande finns många skäl att hålla fast vid det välbeprövade och testade 32-bitars operativsystemet, vill många av er förmodligen prova den senaste iterationen själva. Nu gör vi PiCockpit tillgängligt även för 64 Bit Pi OS!

Om du är intresserad av några skäl för att uppgradera (eller kanske behålla den gamla versionen?) bör du definitivt kolla in vår artikel på den. Det kan hjälpa dig att besvara några angelägna frågor innan du trycker på avtryckaren för att byta.

PiCockpit - nu tillgänglig för 64-bitars Raspberry Pi OS

Installation och funktioner i vår 64-bitarsversion

För de av er som har bestämt er för att gå vidare med 64 Bit, antingen bara för att testa det eller för att använda det som er dagliga drivrutin, har vi goda nyheter! Du kan nu installera PiCockpit utan några ytterligare problem. Gå bara till vår installationshandbok och använda antingen den enkla texten eller de mer utförliga installationsinstruktionerna.

De administrativa verktygen som hjälper dig att kontrollera din Pi fungerar alla. Detta inkluderar apparna GPIO, PiControl, PiDoctor och PiStats. Kanske kan du ställa in din nya 64-bitarsinstallation med ett enkelt sätt att växla SSH-servern? Eller starta och stoppa det mediecenter du har satt upp? Skicka ett WoL-meddelande? Du kan hitta en bra introduktion till de möjligheter som vår programvara erbjuder till höger här.

Tyvärr finns det för närvarande några problem med BME688- och EE895-relaterade appar eftersom de är beroende av mycket specifika bibliotek. Så om du vill fortsätta att använda dem måste du hålla dig till 32 bit för tillfället.

Kanske kan du prova det? Låt mig veta om det fungerar för dig. Att ta fram den här 64-bitarsversionen var mest inspirerad av att ni frågade efter den! Så skriv gärna till oss om det finns några kommentarer, problem eller om du har några idéer om vad vi bör lägga till härnäst. Vi älskar alltid att höra från vår användarbas och tar era förslag till hjärtat!

Lämna en kommentar