Paragon-projektet: AI-poet & klocka

Paragon-projektet: AI-poet & klocka

Det måste tydligen vara "klockvecka" för Paragon Projects. I tisdags skrev vi om den sämsta smarta klockan någonsin och idag ska vi prata om denna fantastiska AI-klocka. Viktor Shin över på hackster.io har tagit fram en enkel ChatGPT-driven klocka som även kan recitera poesi, berätta skämt och ge dig temperaturen.

Det kallas "poetiska tickningar".

Allt-i-ett-klocka med AI som satts ihop av Viktor Shin. Viktor Shin säger: "Poetic Ticks är en innovativ och multifunktionell enhet som förenar det praktiska med en digital klocka och termometer med det fantasifulla med en skämt- och diktgenerator."

Tillsammans med tid och temperatur visar LCD-displayen en ChatGPT-skriven dikt var 15:e minut och ett ChatGPT-skrivet skämt varje timme.

Hårdvara

För detta använde Viktor en Raspberry Pi Pico, en WIZnet ethernet HAT och en LCD-skärm för att visa tid och dikter. Alternativt kan du bara använda en Pico W för WiFi-åtkomst tillsammans med en LCD-skärm.

AI-klocka och poet
Kredit: Viktor Shin.

Inbitna läsare av bloggen vet att jag älskar projekt som kretsar kring Pico. Och jag älskar särskilt Pico W, eftersom den är billig, mångsidig och oftast går att använda utan problem.

Här hittar du ett urval av våra artiklar om projekt med Pico och Pico W:

Programvara

Så, det första att notera är att om du använder Viktors installation och kod, så kommer du att behöva flasha firmware som stöder wiznet5k-biblioteket.

Men om du väljer en Pico W kommer du att kunna hålla dig till den vanliga Pico W-firmware.

Koden är baserad på MicroPython och gör flera saker: (1) upprättar SPI-kommunikation med LCD-skärmen, (2) visar aktuell tid och temperatur och (3) visar texten som ChatGPT spottar ut.

Precis som med den sämsta smarta klockan någonsin är tanken här att enheten ska anslutas till ett Network Time Protocol (NTP). På så sätt kan den berätta vad klockan är.

AI-klocka och poet
Kredit: Viktor Shin.

Om du vill lägga vantarna på koden kan du kolla in den på hackster.io.

Du kan se fler Paragon-projekt som vi har presenterat i den här serien genom att klicka på här.

Och har du några frågor eller om du vill föreslå ett projekt för denna serie? Kommentera nedan!

Vad skulle du göra med en AI-poet och klocka?

Lämna en kommentar