PiCockpit v2.7.3 släppt

En ny månad och en ny PiCockpit-version!

Bakom kulisserna har vi anställt en ny utvecklare för att arbeta med PiCockpit, så utvecklingshastigheten bör öka nu, och många fantastiska saker är planerade.

Men först måste lite mer hushållsarbete göras. Den här utgåvan är en sådan utgåva - det är den sista som jag personligen har skrivit kod för.

De viktigaste ändringarna i v2.7.3

  • Raspberry Pis visas nu i en paginerad lista, och du kan söka efter en specifik Pi med hjälp av dess namn
  • Din webbläsare kommer att komma ihåg ditt språkval
  • Om du klickar på PiCockpit-logotypen kommer du fortfarande att få tillgång till "My Raspberry Pis" och "Raspberry Pi Reservation Tool", eftersom det slutliga äktenskapet mellan två delar av frontenden nu har förbrukats
  • Sidan bör laddas snabbare nu, eftersom vi har delat upp koden i flera filer som laddas i bakgrunden
  • Registreringssidan är nu också helt integrerad i den nya frontenden

Tekniska detaljer för nördar

Vi har bytt frontend-byggprocess från WebPack till Vite.

Personligen älskar jag Vite och den hastighet med vilken man kan testa saker, och den hastighet med vilken det byggs in. Det är ett underbart verktyg.

Backend har nästan slutfört övergången till headless nu - vi kommer att vara där i nästa version.

Nästa Frontend-version kommer förmodligen att vara en annan liten version, med en ny backend (portad till ett annat språk). Låt oss se. Mitt arbete för idag är gjort 🙂 ...

Testa och dela!

Låt oss veta om du upplever problem med v2.7.3 - och naturligtvis också vad du gillar med den! Dela med dig till dina vänner, rekommendera oss till främlingar som använder Pis - dela kärleken, fem Pis eller Picos är gratis att använda med PiCockpit!

Lämna en kommentar